Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 26. 05:13 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Pénteken keleten, északkeleten többször erősen megnövekszik a felhőzet, máshol több órás napsütésben lesz részünk. Északon helyenként kialakulhat egy-egy futó zápor. Az élénk, olykor erős déli szelet nyugaton és északnyugaton viharos széllökések is kísérhetik. Az enyhe éjszaka után délutánra több helyen is 20 °C fölé emelkedik a hőmérséklet.

Szombaton egy hidegfront vonul át hazánkon, ezért sokfelé kell számítani esőre, záporra, helyenként akár zivatarra is. A hőmérséklet néhány fokkal visszaesik.

A hétvégi hidegfrontot követően a jövő hét első felében felhős-napos időszakokra, elszórt záporokra számíthatunk időnként megerősödő széllel, az idő enyhe marad.

Orvosmeteorológia
 

Pénteken sem várható fronthatás, ám a helyenként erős szél miatt fejfájás az érzékenyeknél előfordulhat. Ha tehetjük - főként a napsütéses tájakon -, sétáljunk sokat a szabadban, lehetőség szerint sportoljunk, ugyanis ez mind a tél végi depresszióra, mind a tavaszi fáradtságra is gyógyír lehet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Pénteken reggel északkeleten kisebb záporeső kialakulhat, majd napközben kedvező út- és látásviszonyok mellett autózhatunk. Sokfelé megerősödhet, helyenként viharossá fokozódhat a szél, mely gyengítheti a menetstabilitást.Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!