Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 26. 07:56 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain csütörtökön 2 könnyű sérüléses és 1 anyagi káros közlekedési baleset történt. 3 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés, vezetői engedély elvételével.

Egy horvát állampolgár jelentette be, hogy szerdán este ellopták a Kecskemét, Pákozdi Csata utcában parkoló, lezárt állapotú ZG3131BM forgalmi rendszámú, fekete színű VW Golf V típusú személygépkocsit. Az okozott kár: kb. 4.000.000,-Ft.

Kecskemét Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el rablás bűntett elkövetésének gyanúja miatt egy 41 éves orgoványi nő bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, mert a bejelentését megelőzően 72 éves nagynénje hívta telefonon, hogy ismeretlen tettes betört a lakásukba, őt hátulról lefogta és pénze átadását követelte tőle. Ezt követően a szobába tuszkolta, ott a földre lökte, és a nyakát szorongatta, azzal a felszólítással, hogy hol a pénzed, ekkor ő kiabálni kezdett, de a lakásban rajta kívül csak idős édesanyja volt még, aki a szomszédos szobában aludt. Az elkövető ezt követően a helyszínről elmenekült.

2009. október 15. és március 01. közötti időben a Kiskunhalas, Révész György utcában lévő, lakatlan lakóházból ellopták a bútorokat, szekrény sorokat, híradástechnikai berendezéseket,  kisebb háztartási gépeket. A lopással okozott kár 1.805.000,-Ft. 

Őrizetbe vettek kollegáink egy 55 éves lakiteleki férfit, akinek elfogását és őrizetbe vételét a Bács-Kiskun Megyei Bíróság BV. Csoportja rendelte el, mivel a férfi kiszabott büntetésének letöltését nem kezdte meg.

Kecskemét Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy kecskeméti, és egy ceglédi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy egy fiatalkorú kecskeméti fiúval együtt, tegnap délután a kecskeméti MH 59. Szentgyörgyi Dezső Repülőbázis nyitott állapotban lévő, II.-es számú közeli irányító házába behatoltak, majd az ott lévő, a repülőgépek irányítását és biztonságos leszállását segítő berendezések tápellátását szolgáló elektromos kábelt átvágták, majd abból kb. 3 méternyi darabot elloptak kb. 10.000,-Ft. értékben. A tápkábel átvágásának következtében a műszerek áramellátása megszűnt, így a leszállást segítő jeladó működés képtelenné vált, mely nagymértékben veszélyeztette a légi közlekedés biztonságát. A cselekmény következtében kb. 100.000,-Ft. rongálási kár keletkezett. A tettenérés folytán a lopással okozott kár megtérült.

Kiskőrösi kollegáink őrizetbe vettek egy 30 éves kaskantyúi férfit, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy március 19. délután egy Suzuki Swift személygépkocsi rendszámtábláit letépte és elvitte, amivel egyedi azonosító jel meghamisítása bűntettét követte el. Ezen kívül megalapozottan gyanúsítható azzal is, hogy 21.-én este volt élettársával szemben szemérem elleni erőszak bűntettét követte el.

Őrizetbe került még egy 18 éves kiskunhalasi férfi is, aki ellen a Kecskeméti Városi Bíróság elfogató parancsot adott ki.  

Tegnap éjjel Tompa közúti határátkelőhelyre telepített stabil hőkamera észlelése alapján E-310 határjel térségében, szerb területen 4 fő afgán állampolgárságú férfi került elfogásra a szerb hatóságok részéről.

Kövessen minket a Facebookon is!