Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 27. 06:01 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombaton reggel az északi és keleti tájakon fordulhat elő csapadék, majd napközben egy hidegfront átvonulásának köszönhetően főként délen és keleten valószínű eső, záporeső, a délkeleti tájakon elvétve akár zivatar is. A szél jellemzően mérsékelt marad, időnként lehetnek csak élénkebb széllökések. A minimumok 7-11°C, a maximumok pár fokkal csökkennek az előző napokhoz képest, 11-16°C várható.

Vasárnap hajnalban még északkeleten, illetve a reggeli órákban északnyugaton fordulhat elő csapadék. A hajnali órákban mindössze 3-7°C várható.

A jövő héten kezdetben melegszik a levegő, majd szerdán hajnalban egy erős hidegfront miatt sokfelé várható akár kiadósabb eső, zápor, zivatar, több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A frontérzékenyek szombaton erős hidegfronti hatásra készülhetnek, mely a következőkben nyilvánulhat meg: a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor
újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. Ebben az időjárási helyzetben a koraszülések száma is
megugrik. Az asztmatikus betegséggel élők állapota szintén rosszabbodik, jobban fulladnak. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Szombaton többfelé számíthatunk záporesőre, esőre, helyenként akár zivatarra is. Ezek környezetében csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. A zivatarokat viharos széllökések is kísérhetik, melyek gyengíthetik a menetstabilitást. Egy-egy intenzívebb gócban akár hirtelen lecsökkenhet a látástávolság. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!