Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 28. 06:10 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Vasárnap már több napsütésre számíthatunk, keleten és északkeleten növekszik meg gyakrabban a felhőzet és ott helyenként záporeső, míg délnyugaton és északkeleten akár egy-egy zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél a középső területeken és a Kisalföldön megerősödik, a minimumok 3 és 8, a maximumok 15-16°C körül várhatóak.

Hétfőn reggelre szinte mindenütt kitisztul az ég, egyedül északnyugaton számíthatunk kevesebb felhőre, a hőmérsékletek így újra fagypont közelébe süllyedhetnek.

A jövő héten kezdetben melegszik a levegő, majd szerdán egy hidegfront következtében sokfelé várható akár kiadósabb eső, zápor, helyenként zivatar, több fokkal visszaesik a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia

A frontérzékenyek még vasárnap is hidegfronti hatásra készülhetnek, mely a következőkben nyilvánulhat meg: a reumatikus panaszok erősödnek, a gyomorfekélyes betegek állapota romlik, a görcsös hasi panaszok is ilyenkor
újulnak ki leginkább, gyakoribbá válnak a szívkoszorúér-meszesedés okozta fájdalmak. Ebben az időjárási helyzetben a koraszülések száma is
megugrik. Az asztmatikus betegséggel élők állapota szintén rosszabbodik, jobban fulladnak. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Vasárnap elszórtan számíthatunk záporesőre, helyenként akár zivatarra is kialakulhat. Ezek környezetében csúszós útszakaszokkal találkozhatunk. Megerősödik a légmozgás, mely gyengítheti a menetstabilitást. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!