Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 30. 19:46 | Szerző/forrás: kecskemetitv.hu

Közel 100%-os a megyei ügyészség

Közel 100%-os a megyei ügyészség
Kitűnőre értékelték a Bács- Kiskun Megyei Főügyészség munkáját, a ma délelőtti összügyészi értekezleten. 2009-ben országosan ugyan csökkent a bűncselekmények száma, azonban ez Bács- Kiskun megyére nem mondható el, sőt, emberölések számában listavezetők voltunk tavaly. Az ügyészeknek tehát volt dolguk bőven, főleg úgy, hogy egyre több a bonyolult, hosszú ideig elhúzódó ügy.

14 embert öltek meg tavaly Bács- Kiskun megyében. Ez kiemelkedően magas szám a többi megyéhez képest, ráadásul a korrupciós ügyekben is élen állunk. Ez derült ki ma azon az összügyészi értekezleten, ahol a megyei ügyészség vezetői közösen értékelték az elmúlt évet. Volt mit, hiszen az ügyek száma nem csökkent az előző évekhez képest, ráadásul több nehézség is adódott az ügyészek munkája során.

Vannak olyan objektív okok, például létszámhiány, az ügyek bonyolultsága, ahol bizony elhúzódnak a nyomozások, de ez arányaiban nem sok, sőt, ha az összes számot nézzük, akkor kevés ez az ügy, azonban mikor egy bonyolult ügy kerül az ügyészség vagy a rendőrség látókörébe, akkor mindenképpen fontos, hogy ne csak gyorsan, de alapos körültekintéssel járjunk el az adott ügyben”- mondta el Kovács Árpád, katonai főügyész, a legfőbb ügyész helyettese.

Főleg az elhúzódó nyomozások jelentenek nagy problémát. Van olyan megye az országban, ahol egy ügyész egy nap alatt 7 nyomozás meghosszítását rendeli el. Kovács Árpád, katonai főügyész, a legfőbb ügyész helyettes szerint ez a szám már olyan nagy, hogy az akadályozza az ügyészségek munkáját. A Bács- Kiskun Megyei Főügyészség munkája kiemelkedően jónak számít, hiszen a bíróság elé került esetek több mint 97%-ban az ügyészség által javasolt ítélet született.

Nyugodtan mondhatom, hogy az az 59.000 ügy, amelyekkel az ügyészség keretén belül foglalkoztunk, határidőben és véleményem szerint kellő hatékonysággal került feldolgozásra”- mondta el dr. Nánási László, Bács- Kiskun Megyei főügyész

A megyei ügyészeket egyedül a fellebbezések alacsony száma miatt érte kritika, de összességében jól teljesített tavaly az ügyészség.

Kövessen minket a Facebookon is!