Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. március 31. 05:26 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerdán eleinte nyugaton majd keleten is erősen megnövekszik a felhőzet, csak kevés napsütésre számíthatunk. Délelőtt nyugaton, délután inkább már keleten valószínű többfelé eső, zápor, délkeleten esetleg gyenge zivatar. Többnyire mérsékelt, időnként élénk lesz az északnyugati szél. Több fokkal visszaesnek a maximumok.

Csütörtökön délelőtt átmenetileg csökken a felhőzet, pár órás napsütés is várható, majd egyre többfelé növekszik meg a felhőzet, szórványosan valószínű eső, zápor. A minimum 2 és 7°C között várható.

Csütörtök után is folytatódik a szeszélyes tavaszi idő, gyakran megnövekvő felhőzettel, szórványos esőkkel. Szombaton számíthatunk ismét napos időre. Vasárnaptól igen nagy az előrejelzés bizonytalansága, de a jelenlegi állás szerint hétfőn és kedden sokfelé esős időre van kilátás, sőt, havas eső sincs kizárva.

Orvosmeteorológia

Szerdán hidegfronti hatás valószínű, melynek következtében fejfájás jelentkezhet, kábaságra panaszkodhatunk, növekszik a görcshajlam. Pár fokkal visszaesik a hőmérséklet, egy vékony kabátra szükségünk lehet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Szerdán többfelé várható eső, zápor, ezzel együtt nedves, síkos útszakaszokra is számítani lehet, nő a féktáv. Helyenként viharos széllökések várhatók, így gyengülhet a menetstabilitás. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!