Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 1. 05:39 | Szerző/forrás: idokep.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Csütörtökön változóan felhős-napos időre készülhetünk, reggel a déli és keleti, majd késő délutántól a nyugati országrészben számíthatunk esőre, záporra, nyugaton helyenként zivatarra, késő estétől a magasabban fekvő helyeken havas esőre. A légmozgás mérsékelt marad. A hőmérséklet reggel 5 °C, délután 15 °C körül alakul.

Pénteken kezdetben többfelé lehet eső, zápor, a déli óráktól azonban a Dunántúlon előbújik a Nap, a csapadék keletre korlátozódik. Az északnyugati szél a Dunántúlon megélénkül. A hőmérő higanyszála 4 és 9 °C közé süllyed.

A hétvégén - főként szombaton - mindenütt várható több-kevesebb napsütés, majd húsvét hétfőn egy ciklon halad át felettünk sokfelé okozva esőt, záport. Keddtől lassú javulás valószínű időjárásunkban.

Orvosmeteorológia

Csütörtökre megszűnik a hidegfronti hatás. Az átlagosan meleg, kissé szeles időben szervezetünk felszabadul, élénkek, frissek leszünk. A páratartalom-csökkenés, és légnyomás növekedés hatására a vérnyomás csökken, a szívműködés gyengébb. A reggeli órákban kisebb kabátra szükségünk lesz. Napközben aki teheti tartózkodjon a szabadban, a friss levegőn.
Fogyasszunk sok gyümölcsöt, vitamint, ezzel is erősíthetjük immunrendszerünket!

Közlekedésmeteorológia

Csütörtökön reggel délen és keleten, majd délután nyugaton várható eső, ezzel együtt nedves, síkos útszakaszokra is számítani lehet, nő a féktáv. Ügyeljünk a megfelelő követési távolság betartására! Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Kövessen minket a Facebookon is!