Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 7. 20:40

Idén újra Csiperó

Képgaléria
Idén újra Csiperó
Július közepén egy héten át újra Kecskemét lesz Európa gyermekfővárosa. Kétévente számos országából érkeznek gyermekek hírös városba, ahol egy hetet töltenek el fogadó családoknál. Ezidő alatt a Kecskemét főterét felpezsdítik és elvarázsolják saját előadásaikkal, műsoraikkal, betekintést engedve hazájuk kultúrájába. Idén 24 ország 38 településéről majdnem 1500 gyermeket és kísérőt várnak városunkba XI. Európa Jövője Nemzetközi Gyermek- és Ifjúsági Találkozóra.

 

"Ebben a nehéz gazdasági helyzetben még fontosabb és látványosabb az az összefogás, amely a város, annak polgárai és az Európa Jövője Egyesület között létrejön, annak érdekében, hogy ez a közel 1500 gyermek, illetve kísérő jól érezze magát Kecskeméten." Ezt ma (szerda) mondta Zombor Gábor polgármester azon a sajtótájékoztatón, amelyet a július 4-től rendezendő nemzetközi gyermektalálkozó kapcsán tartottak. 

 

Farkas Gábor, az Európa Jövője Egyesület elnöke elmondta: A nehéz gazdasági helyzet ellenére igyekeznek az eddigi évekhez hasonlóan színvolnalas műsorokkal kedveskedni az ide látogató gyerekeknek és a kecskemétieknek egyaránt. A találkozó irányító stábja 40 fős, emellett többszáz önkéntes vesz részt a lebonyolításban. Farkas Gábor hangsúlyozta: bár azt mondják, hogy az egyesület a szervező, ezek a találkozók lényegében már arról szólnak, hogy mindenki – közintézmények, hatóságok, önkéntesek – egyaránt hozzáteszik a magukét a Csiperó sikeréhez.

A programokra panasz valószínűleg idén sem lesz: a szervezők mind a szórakozásra, a különböző kulturák megismerésére, mind az egészségmgőrzésre is gondot fordítanak. A zárókoncertet Rúzsa Magditól hallhatja a nagyérdemű, aki - mint Farkas Gábortól megtudtuk - szintén Csiperósként járt először városunkban.

Kövessen minket a Facebookon is!