Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 8. 07:48 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain szerdán 3 könnyű sérüléses baleset történt. A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság nyomozást rendelt el életveszélyt okozó testi sértés bűntett elkövetésének gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen, aki tegnap délután Kecskemét, máriahegyi tanyában szóváltást követően mellkason szúrt egy 35 éves kecskeméti nőt. Az ittas állapotban lévő sértett a mentősöknek, a lakókörnyezetében lévőknek egyaránt ellentmondó információkat adott sérülésének keletkezési körülményeiről.

Tegnapra virradóra, egy 68 éves kecskeméti néni lakóházának teraszán elrejtett kulcs használatával bement valaki a lakásába, majd onnan készpénzt, arany ékszert és videokamerát lopott el, kb. 420.000,-Ft. értékben.

Március vége, és a tegnapi nap közötti időben betörtek egy kecskeméti lakóházba, és onnan egy érmegyűjteményt vitt el a tolvaj, kb. 500.000,-Ft. értékben. A rongálással okozott kár kb. 10.000,-Ft.

Ismeretlen tettes április 01. és 07. közötti időben a  Szank külterületén található olajkutak kerítés, valamint kerítés tartó elemeit ellopta kb. 220.000,-Ft. értékben.

Kollegáink őrizetbe vettek egy 30 éves bonyhádi nőt lopás vétség elkövetésének gyanúja miatt. A nő egy kecskeméti áruház biztonsági szolgálatának bejelentése alapján került elfogásra, mert tegnap délután az áruházból 2 db. Bosch akkumulátort akart ellopni, 39.980,-Ft. értékben.

Őrizetbe került egy 30 éves kiskunmajsai férfi is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy április 01.-én este egy kiskunmajsai férfit lakásának ajtajában egy csődarabbal leütött, majd a sértett kabátjának belső zsebeiben lévő 2 darab pénztárcából ellopott 11.195,-Ft.-t, valamint a lakásban magához vett 20 doboz cigarettát, 2 darab öngyújtót, térképet, szemüveget, kerékpár világítást és egy darab karórát, összesen kb. 11.000,-Ft. értékben.

Őrizetbe került rongálás bűntett elkövetése miatt egy 40 éves bácsalmási férfi is, aki megalapozottan gyanúsítható azzal, hogy kedden este bement egy budapesti lakos bajai hétvégi házába. A helyszínre kiérkező járőr-szolgálat észlelte, hogy a ház, valamint az utcában lévő másik 2 ház is kigyulladt. A tűzoltóság megállapította, hogy a férfi az ingatlanokban szándékosan tüzet okozott, melynek következtében a fából készített épületek leégtek. Rongálási kár az egyes ingatlanokban: kb. 2.100.000,-Ft., 100.000,-Ft. és 1.500.000,-Ft.

Eljárás indult tegnap 1 marokkói, 6 palesztin, 2 etióp, 3 iráni, és 3 fő felnőtt és 1 fő (1 éves) gyermekkorú hozzátartozójuk, koszovói állampolgárral szemben, akik tiltott határátlépést követtek el.

Kövessen minket a Facebookon is!