Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 9. 11:53

A közműfejlesztés kérdőjelei

A közműfejlesztés kérdőjelei
Megérkezett a Kecskeméti Önkormányzathoz az illetékes vízügyi felügyelőségtől, az Alsó-és Felsőszéktóra érvényes vízjogi engedély, amit a lakók olyan régen vártak már, hogy többen hitüket vesztették a megvalósítással kapcsolatban. Azonban korábban honlapunkon is biztatta dr. Fekete László, a Kecskeméti Víziközmű Társulat elnöke a környékbelieket, mintegy felkészítve őket arra, hogy hamarosan együtt kell dolgozniuk. Most a szervezők megkapták a társulattól a hivatalos tájékoztatást, hogy a területükön járjanak el az ügy érdekében. Mert május végén, június elején megkezdődhetnek a kivitelezések, addig pedig, valamennyi érintett tulajdonost újból felkeresnek.

A szervezők felhívják az érintett polgárok figyelmét arra, hogy záros határidőre készüljön el a szabályos vízmérő akna, s akiknek hátralékuk van, azok feltétlenül rendezzék tartozásukat. Akik közben kiléptek, most visszaléphetnek. De felveszik a listára azokat is, akik új tulajdonosok, vagy meggondolják magukat, és mégis kérik a vezetékes vizet.

- Társulatunk felkészült a munkára, április végére szeretnénk az önkormányzatnak, illetve a Bácsvíz Zrt-nek a korrigált listát átadni – nyilatkozta lapunknak Fekete László. – Mondhatnám, hogy társulatunk ezzel el is végezte a feladatát, de nem ez a teljes igazság. Ugyanis időközben újabb bel-és külterületi közösségek jelezték, hogy szeretnének városi vízhez jutni. Belterületen ez azért fordulhat elő, mert épült egy új utca, vagy a régiek közül valakik csak a másik utcáról, úgynevezett szolgalmi joggal jutottak városi vízhez, a szomszédos telken keresztül. Elévültek a vezetékek, csőtörések sorozata keseríti meg a szomszédok életét, és lehet, hogy a kölcsönös jó viszony sem a régi már. A külterületen élők kérése pedig, magától értetődik.

- Azután ott az úgynevezett Kis-ISPA. A lapokban azt olvashattuk, hogy folytatódik a szennyvízcsatornázás Matkón, Ménteleken és más külterületi részeken. A város közigazgatási területén a Kecskeméti Víziközmű Társulat jogosult ezek intézésére, de például Ménteleken nélkülünk mozgósítják a lakosságot, s már meg is bíztak egy hölgyet a szervezések vezetésével. Ez azért érdekes, mert tudtommal egy városban csak egy ilyen társulat működhet. Ha viszont nem társulati formában szervezik meg a lakossági önerőt, akkor a kedvezményes hiteltől is elesnek, de ez már legyen csak egy újabb csepp városunk adósságtengerében. Ráadásul, a hírek szerint a helyi vezetés nem kecskeméti cégekkel oldja meg ezt a városfejlesztési feladatot sem. Kíváncsian várjuk a folytatást, mert a simlisségek menet közben úgy is kiderülnek…

Kövessen minket a Facebookon is!