Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 10. 20:38

Kápolnák útja - képgalériával

Képgaléria
Kápolnák útja - képgalériával
A hétvégén felavatták Kecskemét első kijelölt turistaútját, a \"Kápolnák útját\". Az avatáson volt minden, amit egy vérbeli túrázó ilyen alkalmakkor kívánhat: induláskor szalagátvágás szikrázó napsütésben, menet közben harc az orkán erejű széllel és a kitartóan szemerkélő esővel; a célnál pedig zsíros kenyér party. A majd\' száz túrázó jó hangulatban, kitartóan gyűrte le az akadályokat - bízva abban, hogy sok kecskeméti (és nem csak kecskeméti) túrázó fogja követni példájukat.

A ÉDOSZ Kinizsi Természetbarát Sportegyesület fennállásának 35. évfordulója alkalmából vehettek részt az érdeklődők ezen a nyílt túrán és turistaút-avatáson. Kecskemét első kijelölt turistaútja 10 kilométeres (jelzése: Z), és a Mária Kápolnától – a hetényi Móricz-fát érintve – a Nyíri erdő Szent Hubertus Kápolnájáig vezet. A tervek szerint ezt az utat egészen a lajosmizsei Romtemplomig kibővítik a jövőben. Az Egyesület tagjai az évforduló alkalmából egy emlékoszloppal tisztelegtek az elmúlt és a jövendő évek túrázói, természetbarátai előtt. Reményeik szerint ennek a túrának megismétlése hagyomány lesz, melyet az eljövendő nemzedékek is hűen ápolnak majd.

- Legyen ez az oszlop olyan jelkép, melyhez évente legalább egyszer elzarándokolhatunk ünnepelni és emlékezni - mondta Balogh Ödön megnyitó beszédében.


Kövessen minket a Facebookon is!