Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 11. 11:29

Tehetséges testvérpár

Tehetséges testvérpár
Pusker Ágnes és Pusker Júlia nevét nem csak a kecskemétiek, hanem a külföldiek is jól ismerik már. Szeretetre méltó játékukkal mindenkit levesznek a lábukról. A tehetséges testvérpár a Kodály-iskolában tanult meg magas színvonalon hegedülni. Ágnes jelenleg a Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem végzős hallgatója. Nemrég érkezett haza Münchenből, ahol az Erasmus csereprogram keretében tanult. Júlia a Zeneakadémia különleges tehetségek tagozatának az ötödik évfolyamos tanulója, emellett idén érettségizik a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában. Egyikük se unatkozott az elmúlt időszakban, azonban a java még hátra van.

- Elvarázsolt München pezsgése, az ottani emberek. Több koncerten részt vehettem, például a magdeburgi Telemann Héten is felléptem.  Március közepén a barokk zene központjává válik Magdeburg, a világ minden tájáról érkeznek ide művészek és zenekedvelők, vagyis hatalmas élményt jelentett ez a fesztivál – mesélte Ági. – Pihenni nem sok időm marad, mert április 29-én az egyik kamara partneremmel játszunk együtt a Nádor Teremben, majd május 27-én az én diplomajátékom következik.

- Számomra az elmúlt hónapok legmeghatározóbb élménye az volt, amikor együtt játszhattam februárban a Nemzeti Filharmonikus Zenekarral, a Művészetek Palotájában – mondta Juli. – A következő megmérettetésem április 14-én lesz, a Kovács Dénes Emlékversenyen, majd április 26-án végzős társammal együtt játszunk a Kecskeméti Szimfonikus Zenekarral a Kodály-iskolában. Közben persze az érettségire is gőzerővel készülök.

Kövessen minket a Facebookon is!