Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 13. 15:27 | Szerző/forrás: baon.hu

Vigyázat! Halálos betegséget okozó sonka a Reálban

Vigyázat! Halálos betegséget okozó sonka a Reálban
A Reál márkatermékek minőségellenőrzése során kiderült, hogy két termék, a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” Listeria Monocytogenes fertőzöttsége az előírt határ feletti, így a két termék fogyasztása az egészségre ártalmas lehet.

Egészségre ártalmas lehet a Reál által, márkatermékként forgalmazott, a Pick Szeged Zrt. által gyártott szeletelt sonka Listeria Monocytogenes fertőzöttség miatt - áll a Reál Hungária Élelmiszer Kft. közleményében.

sas_pageid=\'6136/37967\'; // Page : AShungary/baon.hu/BAON általános oldal/baon_aloldal sas_formatid=2261; // Format : PF - billboard 330x247 sas_target=\'\'; // Targeting SmartAdServer(sas_pageid,sas_formatid,sas_target);

A termékek visszahívása az üzletek polcairól a vizsgálat eredményét követően azonnal megtörtént, a forgalmazó azonban kéri azon vásárlóinkat, akik az elmúlt napokban vásároltak a Reál Párizsi szeletelt 150 gr L0077-es tételszámú, vagy Reál Sonka szeletelt 100 gr-os L10085-ös tételazonosítóval ellátott termékekből, azokat ne fogyasszák el! Ezen termékek a vásárlás helyszínén visszaválthatók

A Reál termékek minősége a gyártói ellenőrzések mellett független szakértő szervezetek segítségével is folyamatosan ellenőrzésre kerül, ezen ellenőrzéseknek köszönhető, hogy a fertőzést sikerült felismerni és a veszélyesnek ítélt két terméket azonnal visszahívni az üzletek polcairól.

A fertőzésveszély kizárólag a Pick Szeged Zrt. által gyártott „Reál Párizsi szeletelt 150g” és „Reál Sonka szeletelt 100g” esetében áll fenn, a forgalmazott egyéb termékek biztonsággal fogyaszthatók.

Vámos György , az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára lapunk kérdésére elmondta: gyártási hiba során kerülhetette a termékbe a kórokozó, ezért nem a kereskedő felelős. Hozzátette: nem lehet tudni, hogy más márkájú termékekbe is került-e Listeria. Vámos György szerint az illetékes hatóság a szükségesnél lassabban lép az ügyben, hiszen mostanra már ki kellett volna adniuk a visszahívásról szóló közlést.

A kereskedelmi cég már felvette a kapcsolatot a gyártó Pickkel, a gyártónál jelenleg vizsgálatot folytat a Mezögazdasági Szakigazgatási Hivatal - mondta el a Reál Hungária sajtókapcsolatokért felelős munkatársa. Hozzátette: jelenleg még nem lehet pontosan tudni, hogy mennyi szennyezett termék került az áruházakba.

Kövessen minket a Facebookon is!