Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 15. 05:31 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Csütörtökön is kialakul zivatar

Csütörtökön is kialakul zivatar
Szerda éjjel elszórtan még zápor, helyenként zivatar alakul ki. Csütörtökön és pénteken már kevesebb helyen számíthatunk esőre, záporra, néhol zivatarra és kissé erősödik a nappali felmelegedés is.

Csütörtökön a déli megyékben néhány órás napsütés várható, míg máshol többször erősen felhős lesz az ég. Szórványosan futó zápor, helyenként zivatar fordulhat elő. Mérsékelt lesz a nyugati szél, de zivatarok környzetében viharossá fokozódik a légmozgás. 11, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Gyenge meleg fronti hatásra számíthatunk. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A csapadékos időnek köszönhetően alacsony a légszennyezettség, és a pollenkoncentráció is csökken. A közlekedők vizes, csúszós utakra, valamint rossz látási viszonyokra számítsanak. Növeljék a követési távolságot, főképp, hogy koncentrációs nehézségek léphetnek fel, ami megnöveli a reakcióidőt. Főleg az északi országrészben hűvös idő lesz, csupán 12 fok körüli maximumokkal, ezért vegyünk egy vastagabb pulóvert a tavaszi kabát alá. Legyen nálunk esernyő vagy esőkabát is.

Pénteken a változó felhőzet mellett elszórtan ismét záporokra, helyenként zivatarokra kell számítanunk. Megélénkül az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 12, 17 fok között alakul.

Szombaton a több órás napsütést gomolyfelhők zavarják, helyenként fordulhat elő gyenge futó zápor. Erős, néhol viharos lesz az északi szél, a maximum hőmérséklet 11, 15 fok között valószínű.

Vasárnap a hideg hajnalt követően országszerte több órára kisüt a nap, legfeljebb az olykor megnövekvő gomolyfelhőzet zavarhatja a napsütést. Mérsékelt lesz a délkeleti szél. A levegő 14, 18 fokig melegszik.

Hétfőn a több órás napsütés mellett keleten számíthatunk átmeneti erősebb felhősödésre és elszórtan záporra. Erős, néhol viharos lesz az északnyugati szél, 12, 17 fok valószínű.

Kedden a hűvös reggel után többórás, szikrázó napsütésre számíthatunk. A mérsékelt északkeleti szélben 12, 15 fokig melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!