Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 19. 07:36 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Az elmúlt 24 órában megyénk közútjain 1 könnyű sérüléses és 3 anyagi káros baleset történt. 1 fő ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés, vezetői engedély elvételével.

Április 11. és 18. közötti időben betörtek egy Baja, Szegedi útnál lévő tanyába és onnan 2 db ROTA kapát, 2 db benzinmotoros permetezőgépet, illetve 1 db benzinmotoros fűnyírót loptak el, ezzel kb. 250.000,-Ft. kárt okozva.

Kiskunhalasi kollegáink őrizetbe vettek tegnap egy 39 éves kiskunhalasi férfit, akinek a Jászberényi Városi Bíróság elfogását és őrizetbe vételét rendelte el.

Kecskemét Rendőrkapitányság nyomozást indított garázdaság bűncselekményének megalapozott gyanúja miatt 2 kecskeméti férfi ellen, őrizetbe vételük mellett, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy vasárnap délután egy kecskeméti sörözőben előzetes szóváltást követően együtt bele kötöttek az ott szórakozó 3 kecskeméti férfibe. A szórakozó helyen lévő asztalokat, székeket felborították, poharat összetörték. Fenti cselekményük alkalmas volt arra, hogy a sörözőben tartózkodókban megbotránkozást, riadalmat keltsen. A szórakozó helyen a berendezés megrongálásával okozott kár kb.: 40.000,-Ft.

1 szerb állampolgár tiltott határátlépést követett el. Mivel illegálisan lépte át a Magyar Köztársaság államhatárát, ezért a személyt 1 évre kiutasítottuk a Magyar Köztársaság területéről. Ezt követően kiléptetésre került Szerbia felé.

Eljárás indult 3 afgán, 1 pakisztáni és 1 palesztin állampolgárral szemben is, akik szintén tiltott határátlépést követtek el. A személyek idegenrendészeti őrizet keretében a BKMRFK Kiskunhalasi Őrzött Szálláson kerülnek elhelyezésre.

Megyénk határátkelőhelyein, a tegnapi napon 1 macedón, 1 orosz, 3 szerb és 1 horvát állampolgár ellenőrzésekor állapította meg az útlevélkezelő, hogy nem rendelkeztek a megfelelő okmányokkal.

Kövessen minket a Facebookon is!