Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 19. 08:39

Kertet neveznek el Fazekas József atyáról

Képgaléria
Kertet neveznek el Fazekas József atyáról
Miután a közgyűlés határozott arról, hogy Karol Wojtyláról nevezi el a jeles pápa nevét viselő barátság központot övező teret, megkezdődtek az érintett közterületek rendbetételének, új virágoskertek kialakításának előkészületei. Ebben a nemzetközi hírnevű Hegede Kertészet is közreműködik.

Hegede István és felesége már eddig is komoly segítséget nyújtott a Wojtyla ház környékének kivirágoztatásához. Az újabb kertek a környék színes és látványos gyöngyszemévé teszik majd az új teret, ahol különleges, a dél-lengyel vidékekről: Wadowice környékéről származó virágok és évelők is gyökeret eresztenek. 

A leendő kert dr. Fazekas József egykori kecskeméti piarista tanárról lesz elnevezve, emléket állítva annak az odaadó munkának, amivel a piarista botanikus kertet létrehozta és működtette a rendház belső, zárt udvarának különleges klímájában. A változatos növényzetet az ország különböző pontjairól érkező piarista diákok hordták össze, Fazekas atya „rendelésére”, és a gyerekek a gondozásban, fenntartásban is segédkeztek. Közöttük volt például dr. Bábel Balázs, kalocsa-kecskeméti érsek, Molnár Ferenc, a Wojtyla Barátság Központ egyik fő támogatója, és Farkas P. József alapító is. Mindannyian örömmel értesültek róla, hogy a kertet Fazekas atyáról nevezik el.

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház