Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 20. 05:24 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Az esős hétfői nap után kedden átmenetileg szép, napos idő várható, majd újra változékonyság következik.

Kedden nyugat felől fokozatosan szakadozik majd a felhőzet. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb a nap első felében a keleti határszélen fordulhat elő egy-egy zápor. Az élénk északi szélben 15, 20 fokig melegszik a levegő.

Markáns fronthatás nem várható. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A légszennyezettség alacsony szintű marad, emellett a napsütéses időben a szabadtéri programok tervezése javasolt. Általában a lenge, tavaszi öltözet ajánlott. A keleti országrészben lesz csak változóan felhős az idő, itt egy-egy melegebb ruhára is szükség lehet. Az utakon az erős napsugárzás ronthatja átmenetileg a látási viszonyokat, vigyünk magunkkal napszemüveget.

Szerdán változóan, többször erősen felhős lesz az ég. Szórványosan kialakulhatnak záporok, helyenként zivatarok. Többfelé megélénkül, a Kisalföldön megerősödik az északnyugati szél. A csúcshőmérséklet 14, 19 fok között alakul.

Csütörtökön gyakran megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kisebb eső, zápor alakul ki. Délen egy-egy zivatar sem kizárt. Mérsékelt lesz a délies szél. Általában 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken országszerte változóan felhős lesz az ég, de általában számíthatunk pár órás napsütésre. Többfelé megélénkül a déli szél. A hőmérőkről várhatóan 13, 18 fok közötti értékeket olvashatnak le.

Szombaton az ország nyugati felében változóan felhős, a keleti részében eső, záporok várhatók. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb hőmérséklet 13, 18 fok között várható.

Vasárnap országszerte napos, enyhe tavaszi idő várható, csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a keleti szél. A maximum hőmérséklet 16, 21 fok között alakul majd.

Kövessen minket a Facebookon is!