Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 20. 12:39

Megvan az érvpárbaj végeredménye – lezárult kecskeméti Vita-csata is!

Képgaléria
Megvan az érvpárbaj végeredménye – lezárult kecskeméti Vita-csata is!
Érvek ellenérvek ütköztek a Magyarországon ÉS EURÓPAI uniós témában azono először megrendezett Vita-csata disputa vetélkedőn, amely a kulturált vitatkozás fontosságára kívánta felhívni a figyelmet. A küzdelemben összesen harminckét, három-Három középiskolás diákból allo csapat mérte össze Kommunikációs képességeit a szegénység ÉS AZ Oktatás témakörében. AZ AZ EURÓPAI Bizottság Magyarországi Képviselete esemény ÉS A Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálata kezdeményezésére valósult MEG ÉS finanszírozásában. A Dél-Alföldi régió diákjai a hétvégén Kecskeméten mérték össze tudásukat, amiből a Gyomaendrődi Kner Imre Gimnáziumból érkező gyerekek Kner-csapat került ki győztesen.

Jó szónokokra, Jo vitatkozókra MinDig szükség volt, napjainkban Pedig, amikor AZ ERV-Párbaj gyakran érzelmi alapú ÉS nélkülözi a toleranciát, különösen. A pozitív értelemben Vett vitatkozás elsajátítására talan AZ egyik legjobb módszer AZ angolszász nyelvterületről származó disputa játék, amely immár a vetélkedő formában Igen elterjedt Európa-szerte. Nálunk EURÓPAI uniós témában először azono áprilisban rendeztek ilyen versenyt, Vita-csata elnevezéssel. A disputa mások véleményének tiszteletben tartására neveli a diákokat, miközben fejlődik együttműködési ÉS Kommunikációs képességük. Ez késõbb AKAR a pályaválasztásukat is megkönnyítheti. AZ AZ EURÓPAI Bizottság Magyarországi Képviselete esemény ÉS A Külügyminisztérium EU Tájékoztató Szolgálata kezdeményezésére ÉS finanszírozásában valósulhatott MEG Két Alföldi régióban, április 9-e ES 11-e között Debrecenben, április 16-ES 18-a között Pedig Kecskeméten.

 

A 2010-es evet AZ EURÓPAI Unio a szegénység Elleni küzdelem évének nyilvánította, a Nemzetközi Geofizikai Év szegénység problematikája ÉS AZ ehhez szorosan kapcsolódó Oktatás-kérdés jelentette a disputa Két Fő témáját. A vetélkedés mar a versenyt megelőzően elkezdődött, a Diákok Első feladata ugyanis AZ volt, Hogy csapatuk Facebook oldalának minél nagyobb rajongótábort szerezzenek. A Dél-Alföldi régióból ebben a Szegedi Autentikus apokaliptikus akuPUNKtúra csapat Lett a legsikeresebb. AZ Előzetes akció ARRA kívánta felhívni a figyelmet, Hogy a közösségi immár megkerülhetetlen Média eszköze a Szabad véleménynyilvánításnak.

 

A Virtuális világból átlépve élőszóban folytatódott a verbális Párbaj a Vita-csata Két helyszínén, először Debrecenben, a legtöbb, AZ április 16-i hétvégén Pedig Kecskeméten. Április 16-an a Dél-Alföldi régió Több településéről - Szentes, Szeged, Hódmezővásárhely, stb. - Érkeztek a Diákok Bács-Kiskun megye székhelyére, ahol a Kecskeméti Ifjúsági Otthon Latta vendégül õket. A Verseny zárórendezvényét Szűcs Tamás AZ EURÓPAI Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője nyitotta MEG.

AZ eseményen részt Vett Pásztor Eszter, EGY "a 2010-es ÉS a Szegénység Elleni Társadalmi kirekesztés küzdelem EURÓPAI Évének" arca ÉS Aáry-Tamás Lajos, AZ Oktatási jogok ombudsmanja is. A csapatok a vetélkedő Soran tételmondatokat kaptak (pl.: AZ EURÓPAI Unióban A szegényebb országok lemaradása AZ Oktatás színvonalán múlik; A szegényebb országokat segélyekkel lehet felzárkóztatni.) Ezek Mellett ÉS Ellen egyaránt érvelniük KELLETT a disputa-bírák előtt. Végül a Gyomaendrődi Kner-gyerekek csapat bizonyult a legmeggyőzőbbnek.

 

A győztesek amellett, Hogy értékes fődíjat vehettek a - fejenként EGY-EGY panorámafelvételre alkalmas webkamerát headsettel -, AZ Ab Ovo Kiadó könyvjutalmaiban is részesültek, a Jonathermál Gyógyfürdő Pedig EGY MEG fürdőzésre hívta õket. AZ lapszámokkal eseményt támogatta a Filmvilág Filmművészeti Folyóirat ÉS a Mindennapi Pszichológia szakfolyóirat is, ez utóbbi EGY-EGY előfizetést is felajánlott a nyerteseknek. AZ EURÓPAI Bizottság Magyarországi Képviselete tárgyjutalmakkal járult hozzá a nyereményhez, a Vizuális Világ Alapítvány Pedig a felkészítő tanárokat lepte MEG a Párbeszéd a tanórán című toleranciatréning DVD-vel.

 

A Verseny AZ április 20-Atol 25-ig tartó időszakban újra a Virtuális térben folytatódik: Facebook-on a Vita-csata Központi oldalán (Vita-csata disputa vetélkedő - 2010) ugyanis közönségdíjért folyik a küzdelem. A csapatok által a helyszínen mindössze Két óra alatt készített bemutatkozó klipekre vasárnap éjfélig lehet szavazni.

 

"AZ érvekkel alátámasztott véleménynyilvánítás a kulturált életforma része. A Vita-csata támogatói, szervezői, felkészítő tanárai ÉS résztvevői egyaránt sokat tettek ezért leginkább EGY tanulási folyamatért. Reményeink szerint jövőre, az angol EU-elnökség idején márc országosan folytatódhat a disputa-vetélkedő." - Nyilatkozta Gyárfásné dr. Fekete Judit, a Külügyminisztérium Kommunikációs és Közkapcsolati Főosztály helyettes vezetője, AZ EU Tájékoztató Szolgálata vezetője.A Vita-csata folytatásáról hasonlóképpen nyilatkozott Szűcs Tamás, AZ EURÓPAI Bizottság Magyarországi Képviseletének vezetője is.

 

Végső sorrend:

1. Knerr- gyerekek

                        Knerr Imre Gimnázium és SZKI - Gyomaendrőd

                        Bácsi Sándor, Földesi Ágnes, Valuska Sára

 

2. Paradox Pixilláció

Deák Ferenc Gimnázium – Szeged

Ábrahám Lili Lea, Szakál Zsanett, Lichtenstein András

 

3. Körös-parti sereg

Knerr Imre Gimnázium és SZKI – Gyomaendrőd

Zdusek Erik, Uhrin Csenge, Jakus Ágnes

 

3. Péntek 13

Radnóti Miklós Gimnázium – Szeged

                        Balla Viktória, Martus Dorina, Marton Sándor

 

4. Laluma

                        Németh László Gimnázium – Hódmezővásárhely

                        Szabó László, Kenéz Luca, Lovas Marietta

 

5. PVSZ

Dózsa György Gazdasági Műszaki SZKI – Kalocsa

Decsák Péter, Kerekes Viktor, Szabadi Szilveszter

 

6. Chance

                        Dózsa György Gazdasági Műszaki SZKI – Kalocsa

                        Németh Mónika, Pinczés Alexandra, Györgye Dzsenifer

 

7. Autentikus apokaliptikus akuPUNKtúra

                        Deák Ferenc Gimnázium – Szeged

                        Mérő Krisztina, Marton András, Kondor Csaba

 

8. Revízió

                        Dózsa György Gazdasági Műszaki SZKI – Kalocsa

                        Hammer Erika, Kalapos Csenge, Bálint Vilmos

 

9. Közokosok

                        Boros Sámuel SZKI – Szentes

                        Tóth Amanda, Sarusi-Kis Réka, Balogh Szabó Renára

 

10. Csak csajok

                        Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi SZKI - Kecskemét

                        Hornyák Nikolett, Durácsik Nikolett

 

 

11. Elitek

Székács József Evangelikus Gimnázium – Orosháza

Oláh Ágnes, Huszka Melinda, Gergely Emese

 

12. Vidám kollégisták

Erkel Ferenc Gimnázium és Informatikai SZKI – Gyula

Bagdi Zita, Kincses Bettina, Kukár Nádor Leó

 

13. From Orosháza

Székács József Evangelikus Gimnázium – Orosháza

Oláh Tibor, Halmai Péter, Betlehem Orsolya

 

14. Dumacsata

                        Boros Sámuel SZKI – Szentes

                        Kovács Vivien Inez, Kun Petra, Mihály André

 

15. Wabafet

                        Kocsis Pál Mezőgazdasági és Környezetvédelmi SZKI – Kecskemét

                        Diós Attila László, Magyar Viktor, Fábián Zsolt

Kövessen minket a Facebookon is!