Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 24. 05:45 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos hétvége, meleg tavaszi idő jön

Napos hétvége, meleg tavaszi idő jön
Szombaton a változó felhőzet mellett még előfordulhat egy-egy zápor, de vasárnap már túlnyomóan derült, napos időre készülhetünk. Tovább emelkedik a hőmérséklet. A jövő hét elején kissé nő a csapadékhajlam.

Szombaton változóan, a déli országrészben időnként erősen felhős lesz az ég, és ott kisebb eső, záporeső előfordulhat. Az északi, északnyugati területeken jobbára napos időre van kilátás, ahol csapadék nem valószínű. Gyenge, mérsékelt lesz a légmozgás. A legmagasabb hőmérséklet 17, 22 fok között várható.

Számottevő fronthatás nem várható. Melegedő, csendes tavaszi idő várható, legfeljebb délen alakulnak ki záporok. Az időjárás szervezetre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Javuló közérzetre, kedvező élettani hatásokra számíthatunk. A légszennyezettség kissé nő, a nagyvárosokban közepes szintet ér el.  A déli országrészben néhol nedves, csúszós útszakaszok előfordulhatnak, ezeken a helyeken a féktávolság növekedésével kell számolni. Északon kedvező közlekedési feltételek várhatók, itt csak a helyenként erős napsütés okozhat gondot. A déli országrészben hűvösebb lesz az idő, ott szükség lehet a vékony tavaszi kabátra, másutt a pulóver is elegendő. A déli megyékben esernyőt is érdemes magunkhoz venni.

Vasárnap országszerte napos, tavaszi idő várható, csapadék nem valószínű. Élénk lesz az északkeleti szél. A maximum hőmérséklet 18, 22 fok között alakul.

Hétfőn eleinte kevés felhő lesz az égen, majd délután helyenként erősen megnövekszik a felhőzet, és előfordulhatnak átfutó záporok, néhol zivatarok. Mérsékelt lesz a délies szél. A délutáni órákban 16, 21 fokot olvashatunk le a hőmérőkről.

Kedden változóan, az északi területek felett többnyire erősen felhős lesz az ég. Főként az ország északi felén várható kisebb eső, zápor. Egy-egy zivatar sem kizárt a térségben. Délen pár órára kisüt a nap. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, a hőmérséklet csúcsértéke 15, 20 fok között alakul.

Szerdán a változó felhőzet mellett több-kevesebb időre kisüt a nap, de elsősorban a déli országrészben elszórtan futó zápor, egy-egy zivatar előfordulhat. Megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet 16, 21 fok között tetőzik.

Csütörtökön túlnyomóan napos, csapadékmentes időre van kilátás. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A hőmérséklet 17, 22 fokig emelkedik.

Kövessen minket a Facebookon is!