Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 24. 10:52

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya nyomozást rendelt el egy 42 éves kiskunhalasi férfi ellen, aki a sértettől és élettársától 2004 és 2008 között kölcsön és annak kamatai fejében több alkalommal követelt jogtalanul különböző pénzösszegeket. Ezt a sértettek ki is fizették neki. A bűncselekménnyel okozott kár: 84.5 millió forint.

Baján amiatt rendeltek el nyomozást, mert péntekre virradóra egy családi ház utcafronti teljes falát és az udvaron álló kocsit ismeretlen eredetű, maró anyaggal öntötték le, és kiszúrták az autó kerekeit is. A rongálással okozott kár mintegy 400 ezer forint.

Sükösdön 2009 novembere és a tegnapi nap közötti időben egy kft. telephelyéről elloptak 16 darab nyári, személygépkocsi- és teherautó gumiabroncsot, egy Stihl fűrészt, egy búvárszivattyút, egy motoros fűkaszát és egy szegélynyírót. A bűncselekménnyel okozott kár 900 ezer forint körüli.
 
Garán április 20-án egy ismeretlen a sértettől átvett 15.000 euró készpénzt. Azt ígérte, hogy ennek fejében visszajuttat egy kft. bajai telephelyéről 2009 nyarán ellopott traktort. Érdekes módon sem a traktort, sem a pénzt nem adta vissza a sértettnek.
 
Petőfiszálláson tavaly augusztus 16-a és idén április 23-a között egy tanyából elvittek két generátort, egy fűnyírót, egy utánfutót és különböző háztartási használati tárgyakat. A lopással okozott kár 689 ezer forint, rongálással pedig hatezer forintos kárt okozott a tolvaj. 

Április 20-21-e között időben Kunszentmiklós és Bösztörpuszta között lévő juh hodályoknál a villanyoszlopon található transzformátort megrongálták, abból színesfémet és transzformátor olajat loptak el összesen 200 ezer forint értékben. A rongálással egymilliós kárt okoztak a tulajdonosnak. 

A Kiskőrösi Rendőrkapitányság folyamatban lévő nyomozás során pénteken egy 54 éves budapesti férfi  és egy 38 éves szegedi nő őrizetbe vételét rendelte el, akik a rendelkezésre álló adatok alapján megalapozottan gyanúsíthatóak azzal, hogy január 1-e és március 19-e között egy kiskőrösi boltból két alkalommal összesen 9 darab növényvédő szert loptak el 136 ezer forint értékben. 

Határrendészeti hírek

Megyénk határátkelőhelyein pénteken négy szerb és egy horvát állampolgár ellenőrzésekor derült ki, hogy velük szemben beutazási és tartózkodási tilalmat rendeltek el, illetve nem rendelkeztek a beutazáshoz szükséges érvényes vízummal, valamint túltartózkodtak a Magyar Köztársaság területén. Emellett két palesztin és egy makedón állampolgár tiltott határátlépést követett el.

Kövessen minket a Facebookon is!