Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 25. 05:53 | Szerző/forrás: index.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Vasárnap több órás napsütés várható, ám a déli, délkeleti határszél közelében futó zápor előfordulhat.Az északnyugati tájak kivételével megélénkülhet az északkeleti szél. Hajnalban 6-11°C várható, délután továbbra is 19-23°C körül alakulnak a maximumok. Hétfőn továbbra is változóan felhős égre, sokfelé többórás napsütésre számíthatunk. Csapadék az esti órákban az északi országrészben fordulhat elő. A szél mérséklődik, a nap folyamán délen lehetnek élénkebb széllökések. Hajnalban 5-10°C közé hűl a levegő, napközben továbbra is 20°C körül maradnak a maximumok.
Orvosmeteorológiai tájékoztató

Vasárnap továbbra is melegfronti hatás várható, fejfájás, ingerlékenység, nyugtalanság, migrénes, görcsös fájdalmak jelentkezhetnek. Amennyiben lehetőségünk nyílik, tartózkodjunk sokat a szabadban, a napsütés mind egészségünkre, mind közérzetünkre, kedvünkre jó hatással lehet. Fogyasszunk sok gyümölcsöt és folyadékot!

Közlekedésmeterológia

Vasárnap országszerte kedvező közlekedési viszonyokra számíthatunk. Közlekedjünk körültekintően, ügyelve magunkra és egymásra az utakon! Balesetmentes közlekedést kívánunk!

Pollenjelentés

A hideg és az eső miatt az elmúlt héten országszerte alacsony volt a pollenterhelés, majd a hét vége felé a jó idő következtében ismét megemelkedett. Véget ért a mogyoró, az éger és a szil virágzása, lecsengőben van a nyáré, a juharé és a ciprus- és tiszafaféléké; csökkenő, de még jelentős koncentrációban van jelen a nyír, a fűz, a kőris és a gyertyán virágpora; erősödik a platán, a dió és a bükk, tetőzik a tölgy pollenszórása. A legtöbb állomáson még mindig a nyír virágporszemei voltak jelen legnagyobb mennyiségben a csapdákban, koncentrációjuk azonban már jelentősen. Csúcsidőszakában van a tölgy pollenszórása, kis mértékben csökkent a fűz, a kőris és a gyertyán virágporának koncentrációja. Hirtelen megindult a platán virágzása, ugyanakkor erősen lecsökkent a ciprus- és tiszafafélék pollenjének mennyisége – nagyon magas vagy magas szintet már sehol sem mértek. A juhar és a nyár virágporának koncentrációja már csak néhány állomáson érte el a közepes szintet - szezonjuk végéhez közeledik. Emelkedett a légkörben az allergén gombaelemek mennyisége.

Kövessen minket a Facebookon is!