Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 27. 08:04 | Szerző/forrás: kecskemetitv

Kigyulladt a kenyérgyár

Kigyulladt a kenyérgyár
Már a tető is égett, mire kiértek a tűzoltók hétfő este az Univer Sütőüzem Kecskeméti egységéhez. A Mindszenti körúton lévő kenyérgyárhoz este fél 8-kor riasztották a tűzoltókat.

Az oltásban kiskunfélegyházi és ceglédi egységek is részt vettek, ezt jelenti ugyanis a 3-as fokozatú riasztás. Információink szerint az egyik biztonsági őr vette észre a lángokat, ő hívta  atűzoltókat is. Egy 30X20 méteres helyiségben egy úgynevezett sütőipari alagút kemence gyulladt ki, a lángok pedig a szellőzőn keresztül feljutottak a tetőtérre.

Fekecs József a Kecskeméti Tűzoltóság tűzoltási, műszaki mentési osztályveszője elmondta, komplikált volt az oltás, azonban a riasztástól számított 45 percen belül sikerült eloltani a lángokat. Negyed 9 után, a riasztást visszaminősítették 1-es fokozatúvá, vagyis ekkor már csak kecskeméti egységek vettek részt a munkálatokban.

A gyors beavatkozásnak köszönhetően nem lett nagyobb anyagi kár. Személyi sérülés nem történt, a mentő ugyan megvizsgálta az egyik dolgozót, aki próbálta eloltani a lángokat, de szerencsére nem szenvedett füstmérgezést.

Az oltásban 30 tűzoltó vett részt, 4 gépjármű fecskendő, 2 vízszállító és egy úgynevezett magasból mentő oltotta a lángokat. A tűzvizsgálat, és a kárfelmérés folyamatban van, a tűz pontos okáról, és a kár mértékéről a keddi Hírös Hírekben beszámolunk.

Kövessen minket a Facebookon is!