Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. április 30. 09:51

Kecskeméti diákok munkái a Budapesti Történeti Múzeumban

Az elmúlt hétvégén a Budapesti Történeti Múzeum adott helyszínt a Város- és Faluvédők Szövetsége (Hungaria Nostra) által kiírt „Fiatalok az épített és természeti környezet védelméért 2010.” c. képzőművészeti pályázat ünnepélyes díjátadójának és a munkákból készült Kiállítás megnyitójának.

A 8-18 éves fiatal pályázóknak azt kellett írásban vagy képzőművészeti alkotáson bemutatniuk, hogy melyik nevezetes épületre, emlékműre, szoborra, népi emlékre, síremlékre, épített vagy természeti értékre a legbüszkébbek a lakóhelyükön; illetve, hogy melyik az a régi tárgy, megőrzésre érdemes ipartörténeti vagy közlekedési emlék közvetlen környezetükben, amelyet jó lenne, ha mások is megismernének.

 

A Kecskeméti Városszépítő Egyesület helyi felhívására Kecskemétről a Katedra Gimnázium, Informatikai és Művészeti Szakközépiskola 12 tanulója küldte be munkáját. Volt közöttük fotó, festmény, grafika, illetve ezeknek a technikáknak ötvözete.

 

A zsűri 10 diák munkáját értékelte különdíjjal. A hétvégén Budapesten személyesen ketten már átvették oklevelüket. Többieknek a Kecskeméti Városszépítő Egyesület elnöke - Király József - az iskola Ballagási ünnepségén adja át az elismerést.

 

Az Egyesület ezúton is gratulál a résztvevő diákoknak, név szerint: Nagy Ildikó, Varga Enikő, Hornok Dávid, Szigetvári László, Horváth Henrietta, Pálfi Nikoletta, Márton Boglárka 10. c osztályos, Kis Szilvia Aliz 11. a osztályos és Furda Vanda, Kovács Kitti, Pászti-Tóth Enikő, Csaba Henrietta 11. c osztályos tanulóknak és köszönetét fejezi ki a felkészítőknek: Sebők Kata és Lukács Gyöngyi művész tanároknak.

 

Az elkészült munkákkal minden remény szerint sikerül elérni az Egyesület egyik fontos célját: minél fiatalabb korban felhívni a figyelmet az építészeti és természeti környezet értékeire és azok védelmére.

Kövessen minket a Facebookon is!