Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 7. 16:24

Kecskemét várja a repülés szerelmeseit

Képgaléria
Kecskemét várja a repülés szerelmeseit
A meghívott 28 országból 20 nemzet már jelezte részvételi szándékát a kecskeméti Repülőbázison 2010. augusztus 7-én, 8-án rendezendő Nemzetközi Repülőnap és Haditechnikai Bemutatóra – jelentett be újságíróknak Szekeres Imre honvédelmi miniszter péntek délben.

A „repülőnapok kötelék sztárjai”, a Frecce Tricolori, a Török Csillagok, a hazánkban még nem repült svájci Patrouille Suisse, a horvát Vihar Szárnyai, és a Breitling Team formációk mellett már biztosan jelen lesznek Kecskeméten. Képviselteti magát Ausztria, Belgium, Franciaország, Hollandia, Horvátország, Németország, Románia, Svájc, Spanyolország, Szerbia, Törökország, USA, Ukrajna, Izrael és persze a házigazda Magyarország légiereje is.

         A repülés szerelmesei közelről tekinthetik meg majd a világ élvonalába tartozó, Kecskeméten első ízben megjelenő Szu-27-est, a már látott, de még mindig érdekesség Eurofighter, Rafale, F-16, F/A-18, F-15, JAS-39 Gripen típusú harci repülőgépeket, a világhírű helikoptereket és az előző repülőnapon nagy tetszést aratott óriás szállítórepülőgépet, a C-17-est.  

További részletek: www.repulonap.hu

Kövessen minket a Facebookon is!