Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 8. 06:28 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Igazi májusi hétvége elé nézünk

Igazi májusi hétvége elé nézünk
A hétvége igazi májusi időjárást hoz. Több-kevesebb napsütésre, elszórtan záporokra, zivatarokra és 20 fok körüli hőmérsékletekre számíthatunk.

Részletes időjárás

Ma a reggeli, délelőtti napsütést követően délnyugat felől megnövekszik a felhőzet. Délután többször erősen felhős lesz az ég, egyre többfelé kell záporra, néhol zivatarra is számítani. Helyenként megélénkül a déli szél, zivatar környezetében erős széllökések is lehetnek. 17, 22 fok várható.

Kettősfront miatt fejfájás, vérnyomás ingadozás, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A légszennyezettség alacsony, a pollenkoncentráció azonban magas lesz. Záporok, zivatarok környezetében erős széllökésekre, csökkent látásviszonyokra, csúszós utakra készüljünk. Az esernyőre szükség lesz a nap folyamán.

Vasárnap többórás napsütésre mindenhol számíthatunk, de időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Élénk lesz a délnyugati szél. 18, 23 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a napsütést követően a megnövekvő gomolyfelhőkből elszórtan zápor, zivatar alakul ki. A délnyugati szél élénk lesz. 19, 24 fokra számíthatunk.

Kedden a több-kevesebb napsütés mellett szórványosan zápor, zivatar várható. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 21, 26 fok között alakul.

Szerdán
a gyakran megnövekvő gomolyfelhőzetből sokfelé várható záporeső, heves zivatar. A déli szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Csütörtökön északnyugat felől egy hidegfront hatására gyakran megnövekszik a felhőzet és többfelé zápor, heves zivatar várható. Élénk lesz az északnyugati szél. 16, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!