Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 11. 05:24 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden délelőtt az ország nagy részén napos idő várható, amit inkább csak a fátyolfelhőzet zavarhat. Északkeleten azonban sok lesz a felhő. Egy-egy futó zápor nem kizárt. Délután több-kevesebb napsütés mindenhol várható, de többször megnövekszik a gomolyfelhőzet. Egyúttal délnyugat felől vastagabb felhőtakaró érkezik, itt egyre többfelé beborul az ég. Szórványosan, délen, délnyugaton többfelé fordul elő eső, zápor, zivatar.

Többfelé élénk, a Kisalföldön erős lesz a déli szél, zivatarokban erős-viharos lökések, lokálisan nagy mennyiségű csapadék, jégeső is előfordulhatnak. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Keleten meleg, délutántól nyugaton hidegfronti hatás érvényesül. Eleinte kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, délutántól azonban egyre többfelé válnak vizessé az utak. Zivatarok is várhatók, amelyeket hirtelen széllökések, romló látásviszonyok kísérhetnek. Délután szükség lesz az esernyőre, esőkabátra. Délelőtt gyorsan melegszik a levegő, délután azonban kissé melegebb öltözetre lehet szükség felhősebb, záporokkal tarkított időben. A pollenkoncentráció kismértékben csökken a csapadékosabbra forduló időben.

Szerdán gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, sokfelé várható záporeső, heves zivatar. Az intenzív zivatargócokat felhőszakadás, jégeső kísérheti. Időnként megélénkül, zivatarokban viharossá fokozódik a szél. 18, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Csütörtökön néhány órás napsütést követően délután gyakran megnövekszik a gomolyfelhőzet, és sokfelé várható záporeső, zivatar. A hevesebb zivatarokat intenzív csapadék, jégeső kísérheti. Az élénk délnyugati szél zivatarokban viharossá fokozódhat. A legmagasabb nappali hőmérséklet 20, 25 fok között alakul.

Pénteken
a több-kevesebb napsütés mellett délelőtt keleten, délután már többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok a gomolyfelhőzetből. Délután nyugat felől vastagabb felhőtakarók is érkeznek. Élénk lesz a délnyugati szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és többfelé fordul elő zápor, zivatar. Megerősödik a délnyugati szél. Kora délután 18, 23 fok várható.

Vasárnap fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és többfelé kell záporra, zivatarra számítani. Erős lesz a nyugati szél. 16, 21 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!