Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 12. 19:22

Heten voltak, mint a gonoszok

Képgaléria
Heten voltak, mint a gonoszok
Már készül a vádirat az ügyészségen annak a bűnbandának az ügyében, amelyik két éve rettegésben tartotta a házépítőket. A részletekről szerda délután tájékoztatták a Kecskeméti Rendőr-kapitányságon az újságírókat.

A betöréssorozat 2008 késő tavaszán indult. Bács-Kiskunban, Pest és Szolnok megyében, több mint 67 helyszínen követtek el ismeretlen tettesek betörésesek. Olyan épülőfélben lévő házakba hatoltak be, ahol már végeztek a fűtésszerelők. Majd meglepően szakszerűen leszerelték fűtőberendezéseket, kazánokat, radiátorokat és magukkal vitték. Volt olyan károsult, akit közvetlen a beköltözés előtt loptak meg. Az elkövetési érték több mint 28 millió forint volt, amelynek 10 százaléka térült meg a nyomozás végére.

        A kecskeméti rendőrök ugyanis felgöngyölítették a bandát. Kiderült, hogy a csoporthoz heten tartoztak, és Pest megyében, valamint Budapesten éltek. Az elfogásukban 6 helyszínen több mint 50 rendőr vett részt. Két helyen – szinte hinni sem akartak a szemüknek a nyomozók – éppen akkor fogták el a gyanúsítottakat, amikor lopott szajréval megrakott teherautóikkal hazaértek.

        Hatan előzetes letartóztatásba kerültek, a csoport egyetlen nő tagja – egy orgazda – pedig szabadlábon védekezik. Valamennyien beismerő vallomást tettek, így nem kizárt, hogy ügyükben gyorsított eljárásban ítélkeznek majd.

(A rendőrségtől kapott felvételeken az egyik tettes látható, amikor megmutatja a nyomozóknak, hova törtek be a társaival.)

                                                                                                                        N.N.M.

Kövessen minket a Facebookon is!