Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 15. 05:20 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombaton éjféltől dél felől fokozatosan növekszik a felhőzet, napközben már túlnyomóan borult idő lesz, országszerte várható eső, záporeső, keleten és délen eleinte egy-egy zivatar. Kiadós mennyiségű csapadékra van kilátás. Megerősödik, a Kisalföldön viharossá fokozódik az északkeleti szél. Kora délután 12, 20 fok közötti hőmérsékletek várhatók.

Vasárnap borult, esős, szeles, hideg időjárás várható, országszerte számíthatunk esőre, záporra. Jelentős mennyiségű csapadék hullik. Erős lesz az északnyugati szél. 7, 12 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn általában erősen felhős vagy borult égre lehet számítani, többfelé fordul elő eső, záporeső. Majd délutántól keleten már felszakadozik, csökken a felhőzet, és ott lassan megszünik a csapőadék. Az északnyugati szél erős lesz. 9, 14 fokra számíthatunk.

Kedden keleten eleinte még erősen felhős lesz az ég, és továbbra is várható eső. Majd ott is csökken a felhőzet, és felhőátvonulások lesznek átfutó záporesővel. Erős lesz az északnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Szerdán délelőtt jobbára napos idő várható, majd délután kelet felől erősen megnövekszik a felhőzet, és szórványosan fordul elő záporeső, északkeleten zivatar. Az északnyugati szél erős lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 11, 16 fok között alakul.

Csütörtökön a több kevesebb napsütés mellett elsősorban délután növekszik meg erősen a felhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok. Élénk lesz az északnyugati szél. 12, 17 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken a délelőtti órákban főként napos, majd a délután legnagyobb részében napos és felhős időszakok váltogatják egymást. Országszerte kisebb futó záporok alakulhatnak ki. Megerősödik az északnyugati szél. Kora délután 12, 17 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!