Július 23. kedd, Lenke
  • Kezdőlap
  • Hírek
  • Hírek, események
  • Napi Evangélium: „Eljön az óra – már el is jött –, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. \"
Hírek, események 2010. május 17. 13:07 | Szerző/forrás: www.katolikus.hu

Napi Evangélium: „Eljön az óra – már el is jött –, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. \"

Képgaléria
Napi Evangélium: „Eljön az óra – már el is jött –, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. "
Amikor az utolsó vacsorán Jézus elmondta búcsúbeszédét, tanítványai megjegyezték: „Most nyíltan beszélsz, nem hasonlatokban. Most elismerjük, hogy mindent tudsz, és nincs szükség rá, hogy valaki is kérdezzen. Ezért hisszük, hogy Istentől jöttél.”

Jézus így felelt: „Most hisztek? Eljön az óra – már el is jött –, amikor szétszéledtek, ki-ki a maga útján, és engem magamra hagytok. De én nem vagyok egyedül, mert az Atya velem van. Mindezt azért mondtam nektek, hogy békességet találjatok bennem. A világban üldözést szenvedtek; de bízzatok! Én legyőztem a világot.”
Jn 16,29-33


Elmélkedés:

Az apostolok az utolsó vacsorán lelkesen állítják, hogy megértették Mesterük szavait és kijelentik, hogy hisznek abban, hogy Jézus az Isten küldötte. Röviddel később azonban próbatétel elé kerül hitük, amikor a katonák elfogják és erőszakkal elviszik Jézust. A próbatételt nem állják ki, hiszen félelmükben elmenekülnek. Az utolsó vacsorán még együtt vannak Jézussal, de hamarosan elhagyják őt. A magabiztos emberek bizonytalanná válnak, hitükben megrendülnek, s nem értik a váratlan eseményeket. Jézus húsvéti feltámadása és a vele való találkozások változtatják meg ezt a helyzetet, s ettől kezdve már elkötelezetten lesznek a feltámadás hirdetői.
© Horváth István Sándor

Kövessen minket a Facebookon is!

Címkék: Wojtyla Ház Szenteste Alapítvány