Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 18. 05:21 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden jobbára erősen felhős vagy borult lesz az ég, északon, keleten és az ország középső vidékein még többfelé számítani kell esőre, záporesőre. Délnyugaton rövidebb időszakokra elvékonyodhat, felszakadozhat a felhőzet, és arrafelé csak helyenként fordul elő záporeső. Továbbra is gyakran lesz viharos az északnyugati szél. 8, 16 fokra számíthatunk, nyugaton várható a kevésbé hideg.

Kettősfronti hatás érvényesül a légkörben. Fejfájás, fáradékonyság, ízületi panaszok jelentkezhetnek. A zavaróan erős szél fokozhatja a panaszokat. Az allergiában szenvedők azonban fellélegezhetnek, jelentősen csökken a por, a pollenkoncentráció és a légszennyezettség. Esőtől vizes utakra, megnövekedett féktávolságra készüljünk. Óvatosan közlekedjünk, mert többfelé, főképp a Dunántúlon viharossá fokozódik a szél, ami jelentősen csökkenti a járművek menetstabilitását. Csapadéban jelentősen csökken a látástávolság. Az UV sugárzás a felhőzet miatt nem számottevő.

Szerdán északkelet felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és eleinte csak északkeleten, majd délután másutt is várható eső, záporeső. Délnyugaton néhány órás napsütés is lehet. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 10, 15 fok között alakul.

Csütörtökön változóan felhős lesz az ég, több-kevesebb napsütés mindenhol várható. Eleinte főként északkeleten, délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből már többfelé várható, eső, záporeső, néhol zivatar. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 12, 17 fok között alakul.

Pénteken napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, többfé fordulnak elő záporok, zivatarok, helyenként egy-egy heves zivatar is kialakul. Megerősödik az északi szél. 16, 21 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton délelőtt jobbára napos idő várható, majd napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, elszórtan alakul ki záporeső, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső is lehetséges. Az északi szél élénk lesz. Kora délután 18, 23 fok várható.

Vasárnap délelőtt jobbára napos idő várható, majd délutántól keleten megnövekszik a gomolyfelhőzet, és ott egyre többfelé fordul elő záporeső, elszórtan zivatar. Helyenként egy-egy intenzívebb zivatargócban felhőszakadás, jégeső is kialakulhat. Élénk lesz az északnyugati szél. 20, 25 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!