Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 25. 05:35 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden észak felől egy érintő hidegfront hatására a jobbára napos délelőttöt követően gyakran erősen megnövekszik a felhőzet, és elszórtan kell záporra, zivatarra számítani. Helyenként heves zivatarok lehetnek, melyeket intenzív csapadék, jégeső kísérhet. Megélénkül, helyenként megerősödik a nyugati szél. 22, 27 fokra számíthatunk.

Hidegfront érinti a Kárpát-medencét. Az érzékenyebbeknél ízületi fájdalmak, fáradékonyság, a megélénkülő szél miatt fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A déli órákban magas UV sugárzás várható. A fülledt, meleg időben fontos több folyadékot fogyasztani. A légszennyezettség alacsony marad. Időnként az erős napsütés, máskor, záporok, zivatarok zavarhatják az autózókat. A zivatarok közelében erős oldalszél, vizes utak, hirtelen lecsökkenő látástávolság nehezíti a közlekedést. Reggel és este még ajánlott egy vékony pulóver, majd délelőtt gyorsan melegszik a levegő. Esernyőre, esőkabátra szükség lehet, máskor a napszemüveg is jól jön.

Szerdán napközben erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elsősorban délután az északi megyékben többfelé alakulnak ki záporok, zivatarok. Helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Csütörtökön nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, délutántól egyre többfelé várható eső, záporeső, elszórtan zivatarok is kialakulnak. Néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Megerősödik a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 22, 27 fok között alakul.

Pénteken változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan várható eső, záporeső, néhol zivatar. Helyenként kiadós csapadék hullik. Estétől nyugat felől csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Az északnyugati szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 22 fok között alakul.

Szombaton a változó felhőzet mellett elszórtan kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél mérsékelt marad. 19, 24 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap erősen felhős, borult égre van kilátás,  többfelé várható eső, zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Az északnyugati szél erős lesz. Kora délután 15, 20 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!