Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 26. 05:18 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szerdán az ország nagy részén a nyári napsütést inkább csak délután zavarják meg a gomolyfelhők. Északon és keleten azonban időnként megnövekszik a felhőzet, és főként a nap második felében alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar. Élénk, helyenként erős lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet zömében 24, 29 fok között alakul.

Gyenge melegfront hatásával számolhatunk. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Az érzékenyebbeknél levertség, fáradékonyság, a megélénkülő szél miatt fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A déli órákban magas UV sugárzás várható. A fülledt, meleg időben fontos több folyadékot fogyasztani. A légszennyezettség alacsony marad. Időnként az erős napsütés, máskor, záporok, zivatarok zavarhatják az autózókat. A zivatarok közelében erős oldalszél, vizes utak, hirtelen lecsökkenő látástávolság nehezíti a közlekedést. Nyáriasan öltözhetünk. Esernyőre, esőkabátra szükség lehet, máskor a napszemüveg is jól jön.

Csütörtökön a többórás napsütést követően délután elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol felhőszakadás, jégeső sem kizárt. Erős lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Pénteken változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan várható záporeső, néhol zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton a többórás napsütés mellett az időnkénti erős felhősödésből elszórtan kialakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. A szél mérsékelt marad. Kora délután 21, 26 fok várható.

Vasárnap a napsütést csak gomolyfelhők zavarják, délután helyenként zápor, zivatar kialakulhat. A délnyugati szél élénk lesz. 23, 28 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn nyugat felől többször erősen megnövekszik a felhőzet, északon többfelé, délen elszórtan várható zápor, zivatar. Élénk lesz a nyugati szél. Kora délután 22, 27 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!