Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 27. 05:41 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Csütörtökön az északi megyékben a néhány órás napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőzetből számíthatunk záporok, zivatarok kialakulására. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Eleinte gyenge meleg, majd gyenge hidegfronti hatásra készülhetünk. Az érzékenyebbeknél levertség, fáradékonyság, a megélénkülő szél miatt fejfájásos panaszok jelentkezhetnek. A déli órákban a napos tájakon magas UV sugárzás várható. A légszennyezettség és porkoncentráció alacsony, de a következő napokban enyhén emelkedésnek indul. Az ország északi részén a zivatarok környezetében jelentősen lecsökken a látástávolság, valamint a nedves burkolat és az erős oldalszél is nehezíti a közlekedést. Az ország többi részén az erős napsütés lehet zavaró hatású. A délutáni hőmérséklet általában 24, 29 fok között alakul, így nyáriasan öltözhetünk. Az északi megyékben élőknek azonban a délutáni, esti órákban számítaniuk kell záporokra, zivatarokra.

Pénteken változóan, időnként erősen felhős lesz az ég, főként a keleti, északkeleti tájakon fordulnak elő záporok, zivatarok. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 26 fok között alakul.

Szombaton a többórás napsütés mellett az időnkénti erős felhősödésből főként a Dunántúlon és az északi országrészben alakulhatnak futó záporok, helyenként zivatarok. Mérsékelt marad a légmozgás. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap az erősen felhős égből többfelé kell számítani záporokra, heves zivatarokra. Néhol nagyobb mennyiségű eső, és jégeső sem kizárt. A déli szél élénk lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Hétfőn egy hidegfront miatt sokfelé kell esőre, záporra számítani, a keleti, északkeleti megyékben heves zivatarok is kialakulhatnak. Élénk lesz az északnyugati szél. 15, 20 fokra melegszik a levegő.

Kedden délkeleten, keleten pár órára kisüt a nap, közben nyugat felől erősen megnövekszik a felhőzet és többfelé alakul ki eső, zápor, zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 14, 19 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!