Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. május 29. 06:34 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Szombaton csapadékosabbra fordul az idő, de még lehet pár óra napsütés. Vasárnap többfelé lesz zápor, zivatar. A jövő héten mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat sok csapadékot, gyakran viharos szelet hozva. A hőmérséklet több fokkal visszaeshet.

Ma rövid időre előbújhat a nap, gyakran erősen felhős lesz az ég. Elszórtan záporok, zivatarok alakulnak ki a délután folyamán. Egy-egy heves zivatar sem kizárt, melyet jégeső, intenzív csapadék kísér. A Dunántúlon megélénkül az északnyugati szél. 21, 26 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Gyenge hidegfronti hatás érvényesül, fejfájás, vérnyomás ingadozás, fáradékonyság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A változékony idő kedvezőtlenül hat kedélyállapotunkra. Az autósok többfelé számítsanak vizes útszakaszokra, időnként erős oldalszélre. A légszennyezettség többnyire alacsony marad. Napközben lengén öltözhetünk, inkább a nyugati megyékben lehet kicsit hűvösebb. Esernyővel, esőkabáttal érdemes felkészülni.

Vasárnap többnyire erősen felhős lesz az ég, szórványosan kell esőre, záporra, helyenként zivatarra számítani. Élénk lesz a légmozgás, a keleties szél északnyugatira fordul. Kora délután 20, 25 fok várható.

Hétfőn
általában borult lesz az ég, sokfelé kell esőre, záporra számítani, keleten egy-egy zivatar sem kizárt. Megerősödik az északnyugati szél. 10, 18 fokra melegszik a levegő, keleten lesz melegebb.

Kedden gyakran lesz erősen felhős vagy borult az ég, többfelé kell újabb esőre, záporokra számítani. Keleten heves zivatarok is várhatók. A Dunántúlon viharossá fokozódik az északnyugati szél. 13, 19 fokra számíthatunk, de északkeleten 23 fokig is felmelegedhet a levegő.

Szerdán
folytatódik a borús, csapadékos idő. Többfelé várhatók heves zivatarok is. Az északnyugati szél erős lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 17, 23 fok között alakul. Nyugaton ennél pár fokkal hidegebb, keleten melegebb is lehet.

Csütörtökön a gyakran erősen felhős, borult időben többfelé kell újabb esőre, záporra készülni. Nyugat felől lassan csökken a felhőzet. Erős lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!