Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 1. 07:55 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Megyénk közútjain hétfőn 1 könnyű sérüléses és 4 anyagi káros közlekedési baleset történt. 1 ittas vezetővel szemben volt rendőri intézkedés vezetői engedély elvételével.

Május 17. és 31. közötti időpontban egy Kft. Kecskemét, Izsáki úti telephelyén tárolt 41 db faházról (elárusító pavilon) 50 db ajtót, valamint a bennük lévő konnektorokat, fénycsöveket, lámpatesteket leszerelte és ellopta valaki. Az okozott kár kb.: 1.500.000,- Ft. 

Tegnap este betörték egy Sükösd, Szabadság úton parkoló Opel Astra típusú személygépkocsi ablakát és abból elvitt a tolvaj 1 db számítógépet (PDA), valamint 1 db mobiltelefont. A lopással okozott kár kb.: 285.000,-Ft.

Kalocsa Rendőrkapitányság nyomozást rendelt el egy férfi bejelentése alapján ismeretlen tettes ellen, aki 91 éves édesanyjának az uszódi házából, a távollétét kihasználva vasárnap délután egy fotel aljából 600.000,-Ft. készpénzét ellopta. 

Kecskeméti kollegáink őrizetbe vettek egy 17 éves kecskeméti férfit, aki ellen a Kalocsai Rendőrkapitányság elfogatóparancsot adott ki közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt, továbbá a Kecskeméti Városi Bíróság lopás és más bűncselekmények elkövetésének megalapozott gyanúja miatt kereste.  

Kiskunhalas Rendőrkapitányság csoportosan elkövetett rablás bűntett gyanúja miatt ismeretlen tettes ellen korábban indított nyomozás során tegnap reggel őrizetbe vett két 17 éves kiskunhalasi férfit, akik megalapozottan gyanúsíthatók azzal, hogy 2009. november hónapban (a már előzetes letartóztatásban levő harmadik társukkal együtt) Kiskunhalason a Felsőöregszőlőkben egy italbolt közelében egy dűlőúton gyalogosan közlekedő 59 éves kiskunhalasi férfit leszólították, földre lökték, ott lefogták, majd zsebeit átkutatva elvették kb. 6.000.-Ft készpénzét.

Gara község déli kijáratánál a járőr hétfőn éjjel igazoltatás alá vont egy Opel Astra típusú személygépkocsit és utasait. A vezető egy szerb férfi szerb magánútlevéllel igazolta magát. Utasai, 3 koszovói állampolgár, koszovói magánútleveleiket, valamint a saját nevükre kiállított svájci tartózkodási engedélyeket adták át személyazonosságuk és jogszerű magyarországi tartózkodásuk igazolására. Az ellenőrzés során gyanú merült fel, hogy a tartózkodási engedélyeket meghamisították, ezért előállításra kerültek. Az ellenőrzéskor kiderült, hogy az egyik koszovói férfi ellen Svájc beutazási és tartózkodási tilalmat rendelt el. A szakértői vélemény megállapította, hogy mindhárom tartózkodási engedély hamis. A Gépjármű vezetője elmondta, azért ment Bácsszentgyörgy községhez, hogy a személyeket autójába felvegye és együtt utazzanak Svájcba. A szerb állampolgár ellen embercsempészés gyanúja miatt, a koszovói személyek ellen idegenrendészeti - és közokirat- hamisítás bűntett gyanúja miatt a büntetőeljárás indult.

Kövessen minket a Facebookon is!