Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 2. 05:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Szerdán még marad hűvös, csapadékos idő

Szerdán még marad hűvös, csapadékos idő
Szerdán változóan, gyakran erősen felhős lesz az ég, csak rövid időre süthet ki a nap. Szórványosan fordul elő újabb eső, zápor. Nyugaton élénk lesz az északnyugati szél, keleten marad a mérsékelt délies áramlás. 10, 17 fokra számíthatunk.

Kettős fronthatás érvényesül. Előfordulhat fejfájás, a vérnyomás ingadozása. A hőmérséklet a sokéves átlaghoz képest 10 fokkal alacsonyabb lesz, ráadásul a csapadékos, helyenként zavaróan szeles időben több fokkal hidegebbet érezhetünk. A légszennyezettség minimális, a pollenkoncentráció a csapadék következtében jelentősen csökken. Az intenzív csapadék jelentősen rontja a látási- és útviszonyokat.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütést felhőátvonulások zavarják, elszórtan kisebb eső, zápor kialakulhat. A nyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 14, 19 fok között alakul.

Pénteken több órára kisüt a nap, de délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként kialakulhat futó zápor. A Kisalföld térségében élénk, másutt mérsékelt lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Szombaton a több-kevesebb napsütés mellett főként délután növekednek gomolyfelhők, és helyenként rövid zápor, zivatar alakul ki. Megélénkül az északi szél. 17, 22 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap elkezdődik a melegedés, jobbára napos idő várható, csapadék nem valószínű. Gyenge lesz a légmozgás, Kora délután 19, 24 fok várható.

Hétfőn folytatóik a melegedés, kisebb gomolyfelhők kivételével nem lesz felhő az égen. A mérsékelt déli szélben 22, 27 fokig melegszik fel a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!