Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 3. 05:20 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Újabb csapadékhullám előzi meg a nyárias hétvégét

Újabb csapadékhullám előzi meg a nyárias hétvégét
Csütörtökön némi napsütésre szinte mindenhol számíthatunk, de gyakran lesz erősen felhős az ég. Eső, zápor napközben csak elszórtan, főként a Dunántúlon és északon fordul elő, majd este északon egyre többfelé várható csapadék. Mérsékelt marad az északias szél. A hőmérséklet csúcsértéke 15, 21 fok között alakul, a Dél-Alföldön melegszik 20 fok fölé a levegő.

Számottevő fronthatás nem várható, a borongós időben azonban tompulnak a reflexek, fáradékonyság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Melegszik az idő, de még mindig több fokkal elmarad az átlagtól a hőmérséklet, öltözzünk rétegesen. Bár csapadék csak elszórtan várható, a levegő páratartalma magas lesz. A pollenkoncentrációban számottevő emelkedés nem várható.

Pénteken kettősfront vonul át felettünk. Az Alföldön néhány órára eleinte kisüt a nap, máshol erősen felhős, borult lesz az ég. Később keleten is megnövekszik a felhőzet, majd este északnyugat felől csökkenni kezd a felhőzet. A nyugati, északi és középső megyékben többfelé, keleten elszórtan alakul ki eső, zápor. Helyenként zivatarokra is számítani kell. Megélénkül az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 21 fok között alakul.

Szombaton többórás napsütés, száraz idő várható. Élénk lesz az északi szél. 20, 25 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap
napos, száraz, meleg időre van kilátás. Az északi szél mérsékelt lesz. Kora délután 21, 26 fok várható.

Hétfőn a többórás napsütést csak kevés felhő zavarja, egy-egy futó zápor, zivatar azonban előfordulhat. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 22, 27 fokra melegszik a levegő.

Kedden országszerte napos, nyári idő várható, felhő is alig lesz az égen. Megerősödik a délkeleti szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!