Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 4. 05:33 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Hétvégéig még többfelé várható eső

Hétvégéig még többfelé várható eső
Pénteken kettősfront vonul át felettünk. Eleinte jórészt erősen felhős, borult lesz az ég, csak délkeleten lehet némi napsütés, majd délután északnyugat felől már csökkenni kezd a felhőzet. Máshol elszórtan fordul elő kisebb eső, zápor. Helyenként zivatarokra is számítani kell. A Kisalföldön időnként megerősödik az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 18, 23 fok között alakul.

Kettős fronthatás érvényesül. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Fáradékonyság, hangulatingadozás, koncentrációs zavarok jelentkezhetnek. A légszennyezettség alacsony marad. Helyenként esőtől vizes, csúszós utakra számíthatunk. A Kisalföldön a megerősödő légmozgás miatt jelentős széllökések érhetik a járművet. Eleinte inkább délen, később főként északnyugaton lehet erős napsütés. Időnként még szükség lehet vékony kabátra. A futó záporok miatt az esernyő is jól jöhet.

Szombaton többórás napsütés, száraz idő várható. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 21, 25 fok között alakul.

Vasárnap
napos, száraz, meleg időre van kilátás. A szél mérsékelt lesz. 24, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn az országszerte napos időt csak kevés felhő zavarja, csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz a déli szél. Kora délután 26, 30 fok várható.

Kedden a többórás napsütés mellett kissé megnövekszik a felhőzet, és helyenként kialakulhat futó zápor, egy-egy zivatar. A déli szél mérsékelt lesz. 26, 30 fokra melegszik a levegő.

Szerdán eleinte folytatódik a napos, nyári idő, majd nyugat felől egy hidegfront közelíti meg a térséget, és helyenként záporok, zivatarok alakulhatnak ki. Megélénkül a déli szél. 24, 29 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!