Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 9. 04:56 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Tovább fokozódik a hőség

Tovább fokozódik a hőség
Szerdán többórás napsütés várható, legfeljebb északon, északkeleten fordulhat elő elvétve záporeső. Helyenként már 30 fok fölött tetőzik a hőmérséklet. A folytatásban tovább melegszik a levegő, a hétvégén 35 fok fölötti hőmérsékletek is előfordulnak.

Szerdán délelőtt általában napos idő várható az országban, alig lesz felhő az égen. Délután is jobbára napos idő várható, csak kevés gomolyfelhő képződik. Az ország nagy részén nem várható csapadék, de északkeleten elvétve előfordulhat átfutó záporeső. Megélénkül, a Dunántúlon néhol megerősödik a déli szél. 27, 32 fokra számíthatunk.

Gyenge melegfronti hatás érvényesül a légkörben,  ezért néhányaknál fejfájás, koncentrációs nehézség, ingerlékenység jelentkezhet. Hajnalban még jó szolgálatot tehet egy vékony pulóver, napközben azonban már nyáriasan öltözhetünk. Hosszabb ideig ne maradjon fedetlenül a tarkónk, fejünk a tűző napon, és a vigyázzunk a rövid nadrág és a póló által fedetlenül hagyott bőrfelületre is, nehogy leégjen. Általában kedvezőek lesznek az utazási feltételek, de az erős napsütés zavarhatja a vezetőt. Az utastér gyorsan felforrrósodik, ezért ne hagyjuk kisgyermeket, de állatot sem őrizetlenül az autóban!

Csütörtökön felhő is alig lesz az égen, többórás napsütés várható. Kánikula lesz az országban. Megerősödik a déli szél. 29, 34 fokra számíthatunk.

Pénteken tovább melegszik a levegő, ismét alig lesz felhő az égen, és sok napsütésre lehet számítani. Élénk lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 32, 37 fok között alakul.

Szombaton a nap nagy részében kevés felhő lesz az égen, sokat süt a nap. Majd délután északon, északnyugaton erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és záporeső, esetleg zivatar kialakulhat. A déli szél élénk lesz. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására többször erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és szórványosan alakulnak ki záporok, zivatarok. Néhol egy-egy intenzív zivatargóc is előfordul átmeneti szélvihar kíséretében. Élénk lesz az északnyugati szél. 29, 34 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet. Szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!