Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 11. 05:39 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Tovább melegszik a levegő pénteken is

Tovább melegszik a levegő pénteken is
Pénteken tovább melegszik a levegő, akár 35 fok fölötti hőmérsékletek is előfordulhatnak. A forróság előreláthatólag jövő hét közepéig folytatódik.

Pénteken tovább melegszik a levegő. Sok napsütésre lehet számítani, szinte felhő is alig lesz az égen. Élénk lesz a délnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 32, 37 fok között alakul.

A folytatásban is marad a melegfronti hatás, a frontra érzékenyeknél fejfájás, koncentrációs zavarok, tompultság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A nagy meleg miatt az ÁNTSZ elrendelte a másodfokú hőségriadót. Már a kora reggeli órákban is kellemes lesz a hőmérséklet, így a korán kelőknek sem lesz már szükségük pulóverre. Továbbra is erős lesz a UV sugárzás, ezért naptej, kalap és napszemüveg nélkül ne tartozkodjanak sokáig a tűző napon. Általában kedvezőek lesznek az utazási feltételek, de az erős napsütés zavaró lehet. Az utastér gyorsan felforrrósodik, ezért ne hagyjunk kisgyermeket, de állatot sem őrizetlenül az autóban!

Szombaton a nap folyamán kevés felhő lesz az égen, sokat süt a nap. Majd a késő esti óráktól a nyugati megyékben erőteljesen megnövekszik a gomolyfelhőzet, de csak elvétve alakulhat ki egy-egy futó zápor, zivatar. Élénk lesz a délnyugati szél, 32, 37 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Vasárnap északnyugat felől egy gyenge hidegfront éri el a Kárpát-medencét, hatására többször megnövekszik a gomolyfelhőzet, és főként az északi és nyugati megyékben záporok, zivatarok alakulnak ki. Néhol egy-egy intenzív zivatargóc is előfordul átmeneti szélvihar kíséretében. Az északnyugati szél mérsékelt lesz, 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Hétfőn változóan felhős lesz az ég, a többórás napsütés mellett a megnövekvő gomolyfelhőzetből főként az északkeleti országrészben szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Megélénkül a délnyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Kedden napközben sok napsütésre számíthatunk a változó felhőzet mellett. A késő esti órákban a megnövekvő gomolyfelhőzetből elszórtan zápor, néhol heves zivatar alakul ki. Mérsékelt lesz a délnyugati szél. 29, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szerdán változóan felhős lesz az ég, a megnövekvő gomolyfelhőzetből többfelé alakul ki zápor, zivatar, helyenként felhőszakadás sem kizárt. Megélénkül a nyugati szél. 29, 34 fokra melegszik a levegő.

Kövessen minket a Facebookon is!