Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 15. 05:40 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Időjárás-előrejelzés

Időjárás-előrejelzés
Kedden több-kevesebb időre kisüt a nap, de helyenként erősen fátyolfelhős lehet az ég. Az esti óráktól nyugat felől megnövekszik a felhőzet és a Dunántúlon elszórtan záporeső alakulhat ki. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. Kora délután 24, 29 fok várható.

Fronthatás nem várható. Kissé mérséklődik a nappali felmelegedés, de a fülledt idő megviseli a szervezetet, fáradékonyság, aluszékonyság jelentkezhet. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. Fokozott ásványi anyag és vízveszteséggel számoljunk, igyunk sok folyadékot, és ne várjuk meg, míg szomjasak leszünk, mert az már a kiszáradást jelzi. A légszennyezettség a nagyvárosokban közepes szintet ér el. Napközben általában kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, legfeljebb az időnként erős napsütés lehet zavaró. Egész nap nyáriasan öltözhetünk. Este a Dunántúlon időnként szükség lehet esernyőre.

Szerdán gyakran erősen felhős lesz az ég, eleinte a nyugati országrészben, majd főleg keleten többfelé alakul ki zápor, zivatar. Helyenként felhőszakadásra, jégesőre is kell számítani. Időnként megélénkül a keleti, északkeleti szél. Északon alig emelkedik 20 fok fölé a hőmérséklet, míg délen 30 fok közeli értékek is előfordulnak.

Csütörtökön a több-kevesebb napsütés mellett délután megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként futó záporeső, egy-egy zivatar is kialakul. Mérsékelt lesz a déli szél. A hőmérséklet csúcsértéke 25, 30 fok között alakul.

Pénteken fokozatosan megnövekszik a felhőzet, és egyre többfelé várható zápor, zivatar. Helyenként heves zivatargóc is kialakulhat. Megélénkül a délnyugati szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Szombaton a néhány órás napsütés mellett időnként erősen megnövekszik a felhőzet, és helyenként valószínű futó zápor, néhol esetleg zivatar. Az északnyugati szél élénk lesz. 22, 27 fokra számíthatunk.

Vasárnap időnként erősen felhős lesz az ég, elszórtan fordul elő eső, záporeső. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!