Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 17. 05:29 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Átmeneti napsütés után újabb csapadékhullám

Átmeneti napsütés után újabb csapadékhullám
Csütörtökön országszerte felszakadozik a felhőzet, több órás napsütsére van kilátás. Mérsékelt keleties lesz a szél, a legmagasabb nappali hőmérséklet 22, 29 fok között alakul.

Kettős fronthatás okozhat fejfájást, vérnyomás-ingadozást. Országszerte sok napsütés várható, csak a keleti és a nyugati határ mentén alakul ki hosszabb ideig felhőzet. Az UV sugárzás jelentősen fokozódik, főként az ország középső részein lesz számottevő. Nyárias öltözködés ajánlott, azonban az esti órákban már a hosszabb ujjú pólók viselete alkalmasabb lehet. Az autóba ülők számoljanak az esetlegesen szembe sütő napsugarakkal.

Pénteken a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, és szórványosan alakul ki zápor, zivatar. Megélénkül a délnyugati szél. Kora délután 23, 28 fok várható.

Szombaton
gyakran lesz erősen felhős, borult az ég, és sokfelé alakul ki zápor, zivatar. Jégesővel, felhőszakadással kísért heves zivaatrok is többfelé várhatók. A délnyugati szél élénk lesz. 21, 26 fokra számíthatunk.

Vasárnap
a gyakran erősen felhős, borult ég mellett többfelé, de főként keleten várható záporeső, zivatar. Élénk lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19, 24 fok között alakul.

Hétfőn
többfelé erősen felhős, borult lesz az ég, sokfelé várható eső, zápor, azonban néhol átmenetileg felszakadozik a felhőzet, pár órás napsütés várható. Megerősödik az északi szél. Kora délután 16, 21 fok várható.

Kedden
a borult időben szórványosan alakulnak ki futó záporok. Többfelé azonban felszakadozik a felhőzet, pár órás napsütésre lehet számítani. Az északnyugati szél erős lesz. 18, 23 fokra számíthatunk.

Kövessen minket a Facebookon is!