Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 22. 05:38 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Ciklon, viharos szél és további csapadék várható

Kedden a kevés napsütés mellett gyakran lesz erősen felhős az ég és szórványosan eső, zápor, keleten néhol zivatar alakul ki. Viharossá fokozódik az északias szél. A folytatásban csak lassan javul az idő.

Kedden délelőtt gyakran erősen felhős lesz az ég és szórványosan eső, zápor alakul ki. Délután a rövid napos időszakok mellett gyakran erősen megnövekszik a felhőzet és szórványosan eső, zápor alakul ki, a keleti tájakon esetleg zivatar is lehet. Többfelé viharossá fokozódik az északnyugati szél. 17, 23 fokra melegszik a levegő.

Kettős fronthatás okozhat levertséget, ingerlékenységet. A csapadékos időben a légszennyezettség alacsony, a pollenkoncentráció csökken. A közlekedők nedves, csúszós útszakaszokra, megnövekedett féktávolságra számítsanak. Az erős oldalszél kedvezőtlenül befolyásolja a  gépjárművek menetstabilitását, csapadékban jelentősen romlanak a látási viszonyok. A keleti országrészben nyáriasak lesznek a hőmérsékletek, és megfelelő öltözet lehet egy könnyű nyári ruha. Ugyanakkor a középső és különösen a nyugati megyékben hűvös időjárásra van kilátás, vigyünk magunkkal pulóvert. Csapadékra sokfelé kell számítani, ezért ne hagyjuk otthon az esőkabátot, az esernyőt sem.

Szerdán nyugaton több órára kisüt a nap, keleten jobbára erősen felhős lesz az ég, és elszórtan várható eső, záporeső, helyenként zivatar. Erős lesz az északnyugati szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 17, 23 fok között alakul.

Csütörtökön a több órás napsütés időnként zavarják gomolyfelhők, helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Az északnyugati szél élénk lesz. Kora délután 20, 25 fok várható.

Pénteken a napsütést főleg délen és keleten zavarják felhők és elszórtan záporok, zivatarok várhatóak. Megerősödik az északi szél. 21, 27 fokra számíthatunk.

Szombaton nyári időre számíthatunk, a sok napsütést csak gomolyfelhők zavarhatják, de csapadék nem várható. Az északi szél élénk lesz. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24, 29 fok között alakul.

Vasárnap túlnyomóan napos időre van kilátás, csak kevés gomolyfelhő képződik. Csapadék nem valószínű. Mérsékelt lesz az északi szél. Kora délután 25, 29 fok várható.

Kövessen minket a Facebookon is!