Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 29. 05:56 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Kellemes strandidő, majd fülledt kánikula lesz a héten

Kellemes strandidő, majd fülledt kánikula lesz a héten
Keddtől jobbára napos, száraz időben lesz részünk, csapadék csak elvétve fordul elő. Fokozatosan melegszik a levegő, a hét közepétől helyenként már kánikula várható.

Kedden jobbára napos időre van kilátás, de keleten és délen gomolyfelhők zavarják meg a napsütést, és itt elszórtan átfutó záporeső, zivatar előfordul. Megélénkül, az északkeleti megyékben megerősödik az északi, északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 26, 31 fok között alakul.

Nem várható számottevő fronthatás, de az egyre melegebb, fülledt időjárás megviseli az emberi szervezetet. A légszennyezettség alacsony marad, de egyes helyeken kissé emelkedhet a porszint. Az UV sugárzás 11 és 15 óra között az ország jelentős részén eléri az erős, helyenként a nagyon erős fokozatot. A pollenkoncentráció közepes szintű. Általában kedvezőek lesznek a közlekedés időjárási feltételei, de a vakítóan erős napsütés megzavarhatja a gépjárművezetőket, érdemes napszemüveggel védekezni. A reggeli és esti órákban még szükség lehet vékony pulóverre, de napközben nyáriasan lehet öltözni.  A keleti és a déli országrészben átfutó záporok lehetnek, ezért itt az esernyő jó szolgálatot tehet. Ne hagyjuk fedetlenül a tarkót,  a fejet a tűző napon. Vigyázzunk, hogy a poló és a rövid nadrág által nem fedett testrészeket ne érje túl hosszú ideig az erős napsugárzás.

Szerdán általában kevés felhő lesz az égen, de délen és keleten erősebben felhős körzetek is lehetnek, és elsősorban ezeken a vidékeken fordulhat elő záporeső, esetleg zivatar. Többfelé élénk lesz az északi szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Csütörtökön többórás napsütés, meleg nyári idő várható. Csapadék nem valószínű. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 28, 33 fok között alakul.

Pénteken kánikula várható sok napsütéssel. Általában kevés gomolyfelhő képződik, és csapadék nem valószínű. Legfeljebb északon fordulhat elő jelentéktelen záporeső. Mérsékelt lesz az északi szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Szombaton folytatódik a napos idő, délutáni gomolyfehő-képződéssel. Elvétve fordul elő átfutó záporeső, nyugaton esetleg zivatar. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Vasárnap változóan, időnként erősen felhős lesz az ég. Elszórtan fordul elő záporeső, főleg a Dunántúlon zivatar. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 29, 34 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!