Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 29. 08:07 | Szerző/forrás: police.hu

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből

Rendőrségi hírek Bács-Kiskun megyéből
Egy kecskeméti kertészetbe tört be szombat hajnalra ismeretlen tettes, majd onnan különböző dísznövényeket lopott el, összesen 700.000.-Ft. értékben.

Tegnap este az elkövető, egyelőre ismeretlen módon ellopta a Kecskemét, Széchenyi sétányon parkoló, LHE-662 forgalmi rendszámú, VW Golf típusú személygépkocsit. A jármű értéke 3.500.000.-Ft.

Egy kiskunhalasi sörözőben, vasárnap este a tolvaj elvitte a sértett őrizetlenül hagyott táskáját, a benne levő 200 euro-val, 150.000 Forint készpénzzel, valamint két mobiltelefonnal. A tolvaj 230.000.-Forint kárt okozott.

A hengerzárat eltörve jutott be a tettes egy tiszaalpári családi házba. A betörő 750.000.- Forint készpénzt, több arany ékszert, valamint két darab a sértett nevére szóló takarék-betétkönyvet lopott el. A bűncselekmény során 1.750.000 Forint kár keletkezett.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság őrizetbe vett egy 18 éves kecskeméti férfit, aki azzal gyanúsítható, hogy június 26-án a hajnali órákban egy kecskeméti ház kapuját befeszítve a nyitott melléképületből elvitt két darab kerékpárt, egy segédmotor kerékpárt, valamint egy 10 literes vízmelegítőt. A lopással okozott kár 150.000 Forint.

A Kecskeméti Rendőrkapitányság közigazgatási eljárást indított egy 57 éves nő és 41 éves nyugállományú rendőr férfi rendkívüli halálesete ügyében, akiket kerekegyházi családi házuk udvarán található, használaton kívüli szennyvíz derítőben (akna) a tűzoltók eszméletlen állapotban találták tegnap délben.

A helyszínen megállapítottak szerint az 57 éves nő az említett aknába egy korábban kidobott használati tárgy keresése miatt ment le, azonban lánya rövidesen észlelte, hogy édesanyja mozdulatlanul fekszik a derítő alján. Ekkor hívta segítségül férjét, aki látva anyósa rosszullétét, szintén lement a derítőbe, azonban ő is eszméletét vesztette. Ezt látva azonnal értesítette a mentőket, illetve a tűzoltókat, akik kiemelték a nőt és a férfit.

A jelenlévő háziorvos ekkor már a halál beálltát tudta megállapítani, mindkét személy esetében.

A végrehajtott helyszíni szemle során az aknában végzett mérések szerint a levegő oxigén koncentrációja nagyon csekély, szén-dioxid tartalma viszont igen magas volt. Kettejük esetében a halál vélelmezhető oka az oxigén hiányában bekövetkező fulladás volt. Bűncselekményre, idegenkezűségre utaló körülmény nem merült fel.

Kövessen minket a Facebookon is!