Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. június 30. 05:58 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Sok napsütés és hőség várható

Sok napsütés és hőség várható
A hét végéig a napsütésé lesz a főszerep, zápor, zivatar csak elszórtan alakulhat ki. A csúcshőmérséklet 30 fok körül alakul, kánikulára is egyre többfelé számíthatunk.

Ma túlnyomóan napos idő várható, de időnként erősebben megnövekszik a gomolyfelhőzet. Egy-egy futó zápor, helyi zivatar előfordulhat, főként az északkeleti és a déli határ mentén. Többfelé lesz élénk az északias szél, északkeleten és zivatarokban erős széllökések is lehetnek. 28, 32 fokra melegszik a levegő.

Fronthatás nem várható, de tovább erősödő felmelegedés különösen a szív- és érrendszeri betegségben szenvedőket terhetli meg. A melegben igyunk sok folyadékot, hogy elkerüljük a kiszáradást. 11 és 15 óra között kerüljük a napozást az erős UV sugárzás miatt. Használjunk naptejet, viseljünk napszemüveget. Szellős, természetes anyagú ruhákat válasszunk. A közlekedési feltételek alapvetően kedvezőek lesznek, de a melegben tompulnak a reflexek. Az utastér gyorsan felforrósodik, ne hagyjuk se gyermeket, se kisállatot az autóban.

Csütörtökön többórás napsütés, meleg nyári idő várható. Általában kevés felhő lesz az égen, csak északon növekszik meg néhol erősebben a felhőzet. Itt egy-egy futó zápor, zivatar sem zárható ki. Mérsékelt lesz az északi szél. 28, 33 fokra számíthatunk.

Pénteken
a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a gomolyfelhőzet, és elszórtan kialakulhat futó zápor, zivatar. Az északi szél mérsékelt lesz. 28, 33 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Szombaton
a többórás napsütést alig zavarja felhő. Forró nyári időre számíthatunk. Megélénkül az északi szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap
keleten változóan felhős, máshol túlnyomóan napos idő lesz. Keleten, északkeleten egy-egy futó zápor, esetleg zivatar is előfordulhat. Az északi szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Hétfőn
a változóan felhős időben szórványosan fordulnak elő záporok, zivatarok. Mérsékelt lesz a keleti szél. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!