Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 2. 05:36 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Tartósnak ígérkezik a hőség

Tartósnak ígérkezik a hőség
Pénteken eleinte a középső országrészben több lesz a felhő, később mindenhol többórás szikrázó napsütésre készülhetünk. Néhol előfordulhat egy-egy frissítő zápor, esetleg zivatar. Mérsékelt lesz az északi szél. 27, 32 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Fronthatás nem várható, meleg nyári napra számíthatunk. Az időjárás szervezetünkre gyakorolt hatásairól részletesen itt olvashat. A hőség különösen az idősek és a szív- és keringési betegségben szenvedők szervezetét viselheti meg. Igyunk legalább másfél-2 liter folyadékot, mert fokozott izzadással számolhatunk. 11 és 15 óra között az UV sugárzás erős lesz, ezért ebben az időszakban kerüljük a napozást, mert könnyen leéghetünk vagy napszúrást kaphatunk. A légszennyezettség az ország nagy részén alacsony marad, de a nagyvárosokban már közepes szintet érhet el. A pollenkoncentráció kissé nő.

Szombaton a többórás napsütést alig zavarja felhő. Meleg, nyári időre számíthatunk, legfeljebb a délnyugati határszélen lehet frissítő zápor, esetleg egy-egy zivatar. A szél mérsékelt lesz. 26, 31 fokra melegszik a levegő.

Vasárnap keleten változóan felhős, máshol túlnyomóan napos idő lesz. Keleten, északkeleten egy-egy futó zápor előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hőmérséklet csúcsértéke 24, 29 fok között alakul.

Hétfőn a változóan felhős időben főként a keleti országrészben fordulnak elő többfelé záporok, helyenként zivatarok. Élénk lesz az északnyugati szél. 24, 29 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kedden a többórás napsütés mellett az északkeleti és a délnyugati határszélen elszórtan záporok, néhol zivatarok alakulhatnak ki. Az északi szél élénk lesz. 25, 30 fokra melegszik a levegő.

Szerdán az ország nagy részén többórás napsütésre, kánikulára számíthatunk. Legfeljebb az északkeleti területeken lehet frissítő zápor, zivatar. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!