Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 5. 05:24 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Nyárias marad az idő, de előfordulhatnak zivatarok

Nyárias marad az idő, de előfordulhatnak zivatarok
Hétfőn a középső országrészben van kilátás több napsütésre. Máshol időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és északkeleten, valamint a nyugati, délnyugati megyékben helyenként zápor, zivatar alakulhat ki. Mérsékelt lesz az északias szél. 26, 31 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kettős fronthatás érvényesül, fáradékonyság, vérnyomás ingadozás jelentkezhet. Nyugaton több helyen hőség okozhat panaszokat. A légszennyezettség általában alacsony lesz, de a nagyvárosokban a por koncentrációja közepes szintet érhet el. Különösen a középső országrészben lesz erős az UV-sugárzás a déli órákban. Általában kedvezőek lesznek a közlekedés feltételei, de a napsütés olykor elvakíthatja a vezetőt. Emellett északkeleten és a nyugati, délnyugati megyékben a délutáni órákban egy-egy zápor, zivatar előfordulhat, amit viharos oldalszél is kísérhet. Az utastér könnyen felforrósodik. Szellős, természetes anyagú ruhákat viseljünk. Ha tartósan a napon tartózkodunk, ne feledkezzünk meg a fényvédő krémekről, viseljünk nyári kalapot, napszemüveget.

Kedden
a többórás napsütés mellett a nyugati, majd a keleti megyékben időnként erősen megnövekszik a gomolyfelhőzet, és helyenként fordulnak elő záporok, zivatarok. Megélénkül, a Dunántúl északi részén megerősödik az északnyugati szél. 25, 30 fokra melegszik a levegő.

Szerdán
keleten, északkeleten időnként erősen felhős lesz az ég, kisebb eső, zápor várható. Máshol a napsütést csak kevés felhő zavarja. Az északnyugati szél élénk lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 20, 25 fok között alakul.

Csütörtökön
eleinte északkeleten még lehet kisebb eső, zápor, majd ott is csökken a felhőzet. Országszerte többórás napsütés várható. Mérsékelt lesz az északnyugati szél. 25, 30 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Pénteken folytatódik a napos, száraz idő, csak kevés felhő zavarja a többórás napsütést. A szél mérsékelt lesz. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Szombaton általában kevés felhő lesz az égen, legfeljebb a nyugati határ közelében fordul elő egy-egy zápor, zivatar. Mérsékelt lesz a nyugati szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!