Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 8. 05:20 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Előbújik a nap, hétvégén beköszönt a kánikula

Előbújik a nap, hétvégén beköszönt a kánikula
Csütörtökön megszűnik a csapadék, csökken a felhőzet, és több órára előbújik a nap. A folytatásban napos, jórészt száraz idő várható, egyre melegszik a levegő. A hétvégén már kánikulára készülhetünk.

Csütörtökön az ország nagy részén napos, száraz idő várható, amit csak kevés felhő zavar. Ugyanakkor reggel a Tiszántúlon még sok lesz a felhő, és itt kisebb eső is előfordulhat, de már a délelőtt folyamán itt is csökkenni kezd a felhőzet. A Dunántúlon és a Tiszántúlon időnként még megélénkül az északias szél. 23, 28 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Front ugyan nem éri el térségünket, a magasban azonban melegedés kezdődik, ami az érzékenyeknél melegfront jellegű tüneteket válthat ki. Országszerte sok napsütés javítja a közérzetet, ugyanakkor erős lesz az UV sugárzás a déli órákban. Az utakon kedvezőek lesznek a közlekedési feltételek, de a napsütés elvakíthatja a vezetőt. A 25 fok körüli csúcshőmérsékletek mellett napközben nyáriasan öltözhetünk, reggel azonban hűvös időre készüljünk.

Pénteken folytatódik a napos, száraz idő, inkább csak fátyolfelhők szűrhetik meg a napsütést. Mérsékelt lesz az északi szél. 27, 32 fokra melegszik a levegő.

Szombaton
többórás napsütés, száraz, kánikulai idő várható. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 29, 34 fok között alakul.

Vasárnap
nagyrészt alig lesz felhő az égen, a napsütést inkább csak keleten zavarja felhőzet. Országszerte kánikulára számíthatunk. Mérsékelt lesz az északkeleti szél. 30, 35 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn túlnyomóan napos idő várható, de délután helyenként a megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar előfordulhat. Országszerte folytatódik a hőség. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 31, 36 fokra melegszik a levegő.

Kedden sok napsütésre, hőségre számíthatunk, de délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként frissítő zápor, zivatar alakulhat ki. Mérsékelt lesz a keleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Kövessen minket a Facebookon is!