Július 23. kedd, Lenke
Hírek, események 2010. július 9. 05:23 | Szerző/forrás: idojaras.hu

Napos, nyárias idő, hétvégétől kánikula várható

Napos, nyárias idő, hétvégétől kánikula várható
A folytatásban napos, jórészt száraz idő várható, egyre melegszik a levegő. A hétvégén már kánikulára készülhetünk, vasárnaptól országszerte 30 fok fölé emelkedik a hőmérséklet.

Pénteken folytatódik a napos, száraz idő, csak kevés felhő zavarja a napsütést. Mérsékelt lesz az északi szél. 27, 31 fokra melegszik a levegő.

Fronthatás nem várható, de az egyre melegebb idő megviselheti az érzékenyebbeket. A napos idő, a friss levegő jót tesz a közérzetnek. Aki szabadtéri programot tervez, legyen óvatos, mert erős lesz az UV-sugárzás. A pollenkoncentráció kissé emelkedik. Alapvetően kedvező közlekedési feltételek várhatók, de az erős napsütés zavaró lesz, a meleg idő bágyadtságot okozhat. Napközben nyáriasan öltözhetünk, legfeljebb a kora reggeli órákban lehet szükség vékony pulóverre. Hosszas napon tartózkodás esetén viseljünk napszemüveget, nyári kalapot.

Szombaton többórás napsütés várható. Számottevő csapadék nem valószínű, legfeljebb északkeleten lehet egy-egy futó zápor, esetleg zivatar. Keleten megélénkül az északkeleti szél. A hőmérséklet csúcsértéke 27, 32 fok között alakul.

Vasárnap
nagyrészt napos idő várható, a délután megnövekvő gomolyfelhőzetből azonban néhol lehet egy-egy zápor, esetleg zivatar. Országszerte kánikulára számíthatunk. Mérsékelt, helyenként élénk lesz az északkeleti szél. 30, 34 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Hétfőn több órára kisüt a nap, de délután helyenként a megnövekvő gomolyfelhőzetből zápor, zivatar előfordulhat. Országszerte folytatódik a hőség. Az északkeleti szél mérsékelt lesz. 30, 35 fokra melegszik a levegő.

Kedden sok napsütésre, hőségre számíthatunk, de délután a megnövekvő gomolyfelhőzetből helyenként frissítő zápor, zivatar alakulhat ki. A szél mérsékelt lesz. A hőmérséklet csúcsértéke 30, 35 fok között alakul.

Szerdán a többórás napsütés mellett időnként megnövekszik a felhőzet, egy-egy futó zápor, zivatar is kialakulhat. Az északnyugati szél mérsékelt lesz. 31, 36 fok között tetőzik a hőmérséklet.

Kövessen minket a Facebookon is!